Pozitivno 7 osoba s područja OBŽ

 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka od kojih je 7 bilo pozitivno na koronavirus.

S područja Osijeka, Belog Manastira, Belišća, Đurđenovca, Petrijevaca, Našica i Semeljaca dolazi po jedna novopozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju nalaze se 32 osobe koje su oboljele od COVID-19, i to 23 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 3 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 9 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 62 i 70 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 561 osoba.

Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili su jedno kršenje propisanih mjera. Obavili su i 104 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u protekla 24 sata obavili nadzor provođenja epidemioloških mjera na 4 sportska događanja i nisu utvrdili nepravilnosti.

Na sjednici je predstavljen i novi načelnik Stožera, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić koji je progovorio o cijepljenju i Covid putovnicama.

- Od ovog tjedna ćemo malo prorijediti sjednice Stožera te ćemo se fizički sastajati utorkom u 10 sati, međutim svi članovi su međusobno u kontaktu i u svakom trenutku mogu reagirati u najkraćem roku. Što se tiče cijepljenja , trenutno smo na 37,5% procijepljenosti u Osječko-baranjskoj županiji, što je na razini nacionalnog prosjeka. S obzirom da nam neprestano pristižu nove količine cjepiva, vrlo brzo ćemo krenuti s javnim pozivom svim skupinama građana kako bismo krenuli u masovnije procjepljivanje stanovništva. Također, danas, 1. lipnja počele su se izdavati Covid putovnice, i to putem sustava eGrađani, odnosno oni koji ne mogu na taj način mogu ih podići osobno u ispostavama HZZO-a – istaknuo je Lukić.

Top