naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 19. kolovoza 2018.

zamjenici župana

Župan ima dva zamjenika koji se biraju zajedno s njim na neposrednim izborima sukladno posebnom zakonu. Pored toga, jedan zamjenik se bira iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine.

Zamjenici pomažu županu u obavljanju poslova iz njegovog djelokruga koje im on povjeri, zamjenjuju ga u slučaju njegove odsutnosti ili spriječenosti da obavlja svoju dužnost te obavljaju druge poslove sukladno propisima i općim aktima Županije.

Župana u slučaju njegove duže odsutnosti ili spriječenosti zamjenjuje zamjenik župana koga on odredi.

 

 Zamjenik župana Petar Lagator, dipl.ing.stroj.univ.spec.oec. rođen je 16. srpnja 1963. godine u Viškovcima. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i stekao zvanje inženjera strojarstva. Trenutno je na Poslijediplomskom specijalističkom studiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku smjer organizacija i management. Radio je kao profesor u Valpovu i Belišću te je dugi niz godina bio gradski vijećnik u Gradu Valpovu i u Gradu Osijeku te vijećnik Skupštine Osječko-baranjske županije. Bogato radno iskustvo stekao je radeći u realnom sektoru na poslovima rukovođenja i upravljanja tvrtkama. Bio je dugogodišnji direktor Croatia osiguranja. Dragovoljac je Domovinskog rata i s obitelji živi u Osijeku.

Sjedište: 31000 Osijek, A.Starčevića 2
Tel: (031) 221-506
Telefax: (031) 221-509
email: petar.lagator@obz.hr

 

 

 Zamjenik župana Goran Ivanović rođen je 20. kolovoza 1967. godine u Osijeku. Trgovačku školu završio u Osijeku. Dugogodišnji je aktivni član Hrvatske demokratske zajednice. U posljednjem sazivu skupštine Osječko-baranjske županije obnašao je dužnost potpredsjednika Županijske skupštine.

Aktivan je u društvenom životu, predsjednik je Kulturno-umjetničkog društva Šokadija te je 36 godina aktivan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ladimirevci. Urednik je i voditelj televizijske emisije o glazbi te je kao dugogodišnji glazbenik autor mnogih tamburaških hitova.
S obitelji živi u Ladimirevcima.


Sjedište: 31000 Osijek, A.Starčevića 2
Tel: (031) 221-508
Telefax: (031) 221-534
email: goran.ivanovic@obz.hr

 

 

 Zamjenik župana mr. sc. Radomir Čvarković izabran je za zamjenika župana Osječko-baranjske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine.

Rođen sam 24.05.1976. u Kneževu sa stalnim prebivalištem u Dardi. Zvanje magistra biotehničkih znanosti stekao sam na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2001. godine sam vijećnik u Općinskom vijeću Općine Darda a od 2009. do 2017. godine zamjenik načelnika Općine Darda iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine. Od 2008. do 2012. godine predsjednik Općinske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke a od 2012. godine obnašam dužnost predsjednika Županijske organizacije SDSS-a Osječko – baranjske županije te sam član Glavnog odbora SDSS-a. Član sam Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Darda u kojem obavljam dužnost tajnika kao i član predsjedništva SKD „Prosvjeta“ Pododbora Darda.

Sjedište: 31000 Osijek, A.Starčevića 2
Tel: (031) 221-709
Telefax: (031) 221-713
email: radomir.cvarkovic@obz.hr

 


 

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum