31000 Osijek, Trg Ante Starčevića 2           

Obilježen Dan Općine Bizovac i 31. godišnjica utemeljenja

17 Travnja 2024

U Edukativnom centru u Bizovcu sinoć (16. travnja 2024. godine) održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Bizovac, što je bio i središnji dio programa obilježavanja Dana Općine Bizovac, utemeljene 17. travnja 1993. godine. Sjednici koju je vodio predsjednik Općinskog vijeća Nikola Lacković, nazočili su obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, saborski zastupnik u prethodnom sazivu Sabora Goran Ivanović, načelnici susjednih općina, predstavnici društvenog i kulturnog života Općine Bizovac, općinski vijećnici i ostali.

Općinski načelnik Srećko Vuković u svom se osvrtaju na prethodnu godinu dotaknuo različitih projekata koje je Općina provodila, od izgradnje komunalne i javne infrastrukture do ulaganja u školstvo, zdravstvo, socijalne programe, vatrogastvo, gospodarstvo, sport i udruge. Također, istaknuo je kako veliku pozornost pridaju demografskim programima i projektima. – U tom smislu, zasigurno nam je najvažnija dogradnja dječjeg vrtića za što smo ove godine izradili projektno-tehničku dokumenatciju te ćemo aplicirati na neki od natječaja Europske unije. Pored toga, Općina Bizovac godinama sufinancira prijevoz učenika srednjih škola, studenata i djece s posebnim potrebama, nudimo stipendije te nagrađujemo obitelji za svako novorođeno dijete – kazao je Vuković i dodao da se Općina osobito razvija u turističkom smislu, a u ponudi je i sve više privatnog smještaja.

Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić čestitao je svim mještanima Općine Bizovac njihov Dan naglasivši kako je ovo Općina koja sjajno koristi svoj geoprometni položaj i blizinu grada Osijeka te razvija niz projekata sufinanciranih nacionalnim sredstvima i sredstvima Europske unije. – Općina Bizovac sa svojih gotovo 4.000 stanovnika jedna je općina u našoj županiji koja se snažno razvija u gospodarskom, kulturnom, turističkom i svakom drugom smislu, a pri tome čuva povijesno nasljeđe ovoga kraja. Nema prepreka da tako bude i u budućnosti, a siguran sam da će Općina ustrajati na provedbi niza drugih projekata, od demografskih, socijalnih do infrastrukturnih – zaključio je Lukić. Pohvalio je i napore Općine da svim dobnim skupinama stanovništva pruži neku vrstu potpore, istaknuvši pri tome projekt „Zaželi“.

Top