Petak, 26 Studenog 2021

Proslava Dana Općine Viljevo i otvorenje novog Dječjeg vrtića

Povodom Dana Općine Viljevo, u petak, 26. studenog 2021. godine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća te je ujedno, otvoren novi Dječji vrtić, inače u sastavu Dječjeg vrtića "Pinokio" Donji Miholjac. Sjednici i otvorenju nazočili su zamjenik župana Mato Lukić u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Goran Ivanović, načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević te načelnici susjednih općina miholjačkog kraja.

- Danas smo otvorili prvi dječji vrtić na području općine Viljevo. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u realizaciji investicije vrijedne 6,5 milijuna kuna jer je ovo jedna od najvažnijih demografskih mjera u našoj općini. Vrtić će zaposliti šest novih djelatnika, a upravo su zapošljavanja važni ciljevi u daljnjem razvoju naše općine koji će biti razlog ostanka mladih na ovom području. Uz to, imamo definirane tri poslovne zone, a to su Cret Viljevski, Krnjak i Križevci. Upravo u Križevcima planiramo osnivanje Agrotehnološkog parka koji bi okupljao proizvođačke organizacije različitog voća, osobito lijeske koja postaje zaštitni znak miholjačkog kraja. Također, planiramo obnoviti objekte iz razdoblja grofa Mailatha, kao i sakralne objekte koji će doprinijeti razvoju kontinentalnog i vjerskog turizma u našoj općini – kazao je načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević.

Čestitke povodom Dana Općine i otvorenja novog dječjeg vrtića uputio je i zamjenik župana Mato Lukić.

- Drago mi je da nizom projekata koji su realizirani u protekle četiri godine Općina Viljevo potiče razvoj gospodarstva, i što je još važnije doprinosi demografskom oporavku zajednice. Mladi su naša budućnost i zato je još vrijednija činjenica da se na području ovako male općine posebna pozornost posvećuje djeci i mladim obiteljima – zaključio je Lukić.

Top