naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 25. lipnja 2018.

Novosti

 
  Vrhunskim nastupom Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado iz Zagreba i premijernom izvedbom za osječku publiku njihovog novog programa za ovu sezonu pod nazivom Ideju regruti, sinoć (25. lipnja 2018. godine) nastavljen je program 1. Panonskog folklornog festivala u Osijeku koji organiziraju turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Za razliku od prethodnih dana, vrijeme je bilo povoljnije, pa su i tribine ljetne pozornice kod secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera bile popunjene. Sudionike festivala pozdravili su župan Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.
  Župan Anušić na Bonaviti: Dobar glas se vrlo brzo i daleko proširi!

  Čak 136 uzoraka vina pristiglo je ove godine na ocjenjivanja vina u sklopu Bonavite, najznačajnije turističko-gospodarske i kulturne manifestacije vinogradara Slavonije i Baranje na području Đakovačkog vinogorja, u vinorodnoj Trnavi. Osvajanje nagrada na Bonaviti pokazatelj je ugleda manifestacije, pokrenute još 1988. godine, čije šampionske titule donose prestiž vinima i vinarima. Tako je i ove godine, a danas, 23. lipnja 2018. godine, u Trnavi su bila središnja događanja cijele manifestacije, već 31. po redu, a ovoga puta i kao dio 52. Đakovačkih vezova.
  „Pannonian Folklor Fest“ od petka do ponedjeljka u Osijeku

  Pod sloganom „Grad na travi“ od 22. do 25. lipnja 2018. godine u Osijeku će se održati „Pannonian Folklor Fest“, prvi festival folklora, glazbene umjetnosti i plesa u Osijeku. Tim povodom danas, 21. lipnja, uz ljetnu pozornicu kod secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera, kod Pješačkog mosta, članovi Organizacijskog odbora Goran Ivanović, Tihomir Slivka i Željko Lončar održali su konferenciju za novinare te predstavili program Festivala.
  - Kroz četiri dana trajanja festivala predstavit će nam se izvorna kulturno-umjetnička društva, ali i četiri ponajbolja gradska amaterska ansambla iz Hrvatske i inozemstva, a pravu folklornu poslasticu priredit će Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske „Lado“ iz Zagreba
  Sastanak ministrice Kaniber i župana Anušića u bavarskoj Vladi: Bavarski model u poljoprivredi i gospodarstvu istočne Hrvatske

  Tijekom dvodnevnog boravka u Bavarskoj župan Ivan Anušić sa suradnicima je posjetio i Vladu Republike Bavarske gdje je održao radni sastanak s ministricom poljoprivrede, prehrane i šumarstva Slobodne Države Bavarske Michaelom Kaniber. Osječko-baranjsku županiju želimo brendirati kao međunarodno prepoznatu regiju u kojoj će se razvoj temeljiti na spoju poljoprivrede i turizma, rekao je tada župan Anušić, jer najveća slavonska županija može ponuditi programe kontinentalnog turizma, s naglaskom na ekološku poljoprivredu i očuvani okoliš.
  Mirisima, okusima i tradicijom- Bavarcima je predstavljena Osječko-baranjska županija kao cjelogodišnja destinacija kontinentalnog turizma

  Pred više od 300 uzvanika iz političkog, gospodarskog i kulturnog života Bavarske, te najznačajnijim predstavnicima turističkih agencija Bavarske, 18.-tog lipnja u Munchenu, svoje je turističke potencijale predstavila Osječko-baranjska županija. Generalni konzulat Republike Hrvatske u Bavarskoj svake godine organizira svečanu proslavu Dana državnosti Republike Hrvatske gdje tradiciju i turističku ponudu predstavljaju hrvatski gradovi i županije.
  DunavArt Festival - jedinstveni festival glazbe, enologije i gastronomije

  Potaknuti Dunavom koji teče i spaja, organizatori DunavArt Festivala kroz ovu manifestaciju nastoje ponuditi i povezati umjetnost i glazbu, hranu i vina, prekograničnu suradnju, jedinstveni ambijent i okruženje hrvatskog Podunavlja. Prošle je godine prvi Festival ispunio njihova očekivanja, kao i mnogih posjetitelja, pa je s optimizmom danas (20. lipnja 2018. godine) na konferenciji za novinare održanoj u Regionalnoj vinoteci u osječkoj Tvrđi najavljen ovogodišnji DunavArt Festival. Taj jedinstveni festival glazbe, enologije i gastronomije održat će se na četiri lokacije (Erdut, Batina, Vukovar i Ilok) 22. i 23. lipnja te 29. i 30. lipnja.
  „Zlatne kune“ za DS Smith, Kanaan i Mono

  Prema rezultatima 20 ekonomskih pokazatelja najuspješnije poslovanje na području Osječko-baranjske županije u prošloj godini imale su tvrtke DS Smith Belišće Croatia d.o.o. Belišće u kategoriji velikih tvrtki, Kanaan d.o.o. Donji Miholjac u kategoriji srednjih tvrtki te Mono d.o.o. Osijek u kategoriji malih tvrtki. Izabrani su u konkurenciji 30 nominiranih tvrtki u tradicionalnom izboru koji provodi HGK Županijska komora Osijek, čiji im je predsjednik Zoran Kovačević uručio najviša komorska priznanja, plaketu „Zlatna kuna“.
  Priznanja su dodijeljena na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek održanoj 19. lipnja 2018. godine, a svečanosti je nazočio i zamjenik župana Goran Ivanović.
  kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum