naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 19. kolovoza 2018.

Novosti

 
  Većinom glasova (40 za, 5 protiv) vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije danas, 16. kolovoza 2018. godine, donijeli su Odluku o stjecanju poslovnog udjela u trgovačkom društvu Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o. za međunarodnu i regionalnu suradnju Osijek. Riječ je o nastavku procesa u komu je prošlog tjedna Gradsko vijeće Grada Osijek donijelo Odluku o prijenosu poslovnog udjela (50 posto) u RRA te kojom se, sukladno novim odredbama Zakona o regionalnom razvoju, omogućava rad novoosnovane Javne ustanove Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije kao regionalnog koordinatora. Prijenos poslovnog udjela Grada izvršit će se uz naknadu u iznosu od 1.746.108,36 kuna, pa je Skupština ovlastila župana Ivana Anušića za potpisivanje Ugovora o prijenosu poslovnog udjela i daljnje postupanje radi provedbe ove Odluke.
  Tisuće hodočasnika u Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu

  Povodom blagdana Velike Gospe u Aljmaš, u Svetište Gospe od Utočišta, danas (15. kolovoza 2018. godine) od ranih jutarnjih sati pristizali su brojni hodočasnici i drugi posjetitelji najvećeg marijanskog svetišta u Slavoniji i Baranji. Središnje svečano misno slavlje predvodio je mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit, a među više tisuća vjernika na misi su nazočili i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica…

  Predsjednik Dragan Vulin sazvao je 13. sjednicu Županijske skupštine za četvrtak, 16. kolovoza 2018. godine u 9 sati. Predloženi dnevni red obuhvaća:
  Obilježen Dan sjećanja na zatočenike srpskih koncentracijskih logora

  Prigodnim programom danas, 14. kolovoza 2018. godine, obilježen je Dan sjećanja na zatočenike srpskih koncentracijskih logora tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj, dan kojim se podsjeća na 14. kolovoza 1992. godine kada je u Nemetinu organizirana velika razmjena hrvatskih i srpskih zarobljenika. Naime, nakon pregovora u Budimpešti, toga dana, po načelu svi za sve, iz srbijanskih logora oslobođeno 714 hrvatska branitelja i civila. Povodom 26 godišnjice tih događanja, u Vukovaru je održana svečana akademija, a središnja svečanost i molitva za sve poginule, mučki ubijene i preminule logoraše održane su na mjestu razmjene u Nemetinu, čemu je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.
  Upornim radom do uspjeha

  Osvajanjem srebrne medalje za nastup na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu hrvatski gimnastički reprezentativac Robert Seligman ostvario je svoj najveći sportski uspjeh. Po povratku u Osijek, danas (14. kolovoza 2018. godine) u Hotelu Osijek održao je konferenciju za novinare na kojoj su uz njega bili trener Vladimir Mađarević i predsjednik Gimnastičkog društva „Osijek Žito“ Marko Pipunić. Čestitke Seligmanu u ime Osječko-baranjske županije izrekao je predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin.
  Svečani doček svjetskih rekordera, braće Lončarić

  Po povratku sa Svjetskog juniorskog prvenstva u češkim Račicama, sinoć (13. kolovoza 2018. godine) u Veslačkom klubu Iktus u Osijeku svečano su dočekani braća Patrik i Anton Lončarić, osvajači brončane medalje u disciplini dvojac bez kormilara, Aria Cvitanović koja je veslala kombinaciju sa veslačicom Izabelom Krakić iz Zagreba u disciplini dvojac na pariće te njihov trener Krešimir Ižaković. U ime Osječko-baranjske županije najbržem juniorskom dvojcu bez kormilara na svijetu čestitao je predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, koji je izrazio želju i uvjerenje da će braća Lončarić nakon ovih sjajnih rezultata (svjetsko zlato i bronca, europsko zlato i broncu u konkurenciji mlađih seniora te svjetski rekord i najbolje juniorsko vrijeme u dvojcu bez kormilara) nastaviti u Osijek donositi i seniorske medalje.
  Dojenje je jedini prirodni način prehrane djece!

  U sklopu Međunarodnog tjedna dojenja u Osječko-baranjskoj županiji početkom kolovoza organizirano je niz aktivnosti u promicanju dojenja, a koordinirali su ih članovi Tima za provođenje programa za promicanje dojenja u RH na području Osječko-baranjske županije, koga čine predstavnici županijskih domova zdravlja. U Perivoju kralja Tomislava - „Drvengradu“ u Osijeku održano je tradicionalno okupljanje koje treću godinu za redom organiziraju patronažne sestre Doma zdravlja Osijek. Cilj ovog okupljanja trudnica, očeva, dojilja, djece, baka, djedova i zdravstvenih djelatnika bio je promicanje dojenje u javnosti, i to s porukom; sve klupe u gradu su klupe za dojenje.
  kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum