naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 22. travnja 2018.

Novosti

 
  U organizaciji tvrtke Osječki sajam d.o.o. i pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije i Hrvatskog športsko ribolovnog saveza danas, 20. travnja 2018. godine, otvoren je 15. Sajam lova, ribolova i kontinentalnog turizma – SALORI 2018.. U sklopu ove manifestacije održava se i 22. Sajam automobila i prateće industrije - MOTOMOBIL 2018. U ime Osječko-baranjske županije otvaranju Sajma nazočili su zamjenici župana Goran Ivanović i Petar Lagator.
  SALORI je najveća sajamska revija u Osječko-baranjskoj županiji na kojoj se predstavljaju brojna lovačka i ribolovna društava i savezi.
  Počela 4. Kreativna riznica na EFOS-u

  U organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Instituta za znanstvena i umjetnička istraživanja u kulturnoj i kreativnoj industriji Andizet u večernjim satima 18. travnja 2018. godine, na Svjetski dan baštine, svečano je otvorena nova Kreativna riznica - 4. Popularizacijski simpozij kreativne industrije. Otvaranje je održano na prostoru tzv. otvorenog kabineta Ekonomskog fakulteta u Osijeku, odnosno dvorištu iza glavne zgrade. Simpozij su predstavili su ga idejna začetnica Kreativne riznice profesorica i književnica Jasna Horvat, izvršna direktorica Kreativne riznice Josipa Mijoč i prodekan EFOS-a Josip Mesarić.
  Kao izaslanik predsjednice Republike nazočne je pozdravio predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.
  Župan Anušić posjetio Hrvate u Vojvodini

  Na poziv predsjednika Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo iz Subotice Lazara Cvijina, Hrvate u Subotici danas su posjetili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i zamjenik župana Goran Ivanović sa suradnicima. Prvi sastanak održan je u svečanoj dvorani Kulturnog centra gdje su predsjednik Cvijin i njegovi suradnici upoznali župana s nizom aktivnosti koje provode s ciljem očuvanja identiteta Hrvata u Vojvodini, njegovanja kulture i tradicije te čuvanja običaja.

  Sukladno dogovoru s predstavnicima klubova vijećnika u Županijskoj skupštini, predsjednik Dragan Vulin sazvao je 10. sjednicu Županijske skupštine za četvrtak, 26. travnja 2018. godine u 9 sati.
  Obilježen Dan Općine Petrijevci

  Dan Općine Petrijevci i ove godine obilježava se višednevnim prigodnim programom, a središnji dio održan je 17. travnja 2018. godine. Predstavnici Općine na čelu s načelnikom Ivom Zelićem i predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Vrbanićem te zamjenik župana Goran Ivanović na petrijevačkom su groblju položili vijence i upalili svijeće za preminule mještane. Navečer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, dakako uz prigodni kulturno-umjetnički program, a uz ostale uzvanike nazočio joj je i župan Ivan Anušić.
  Načelnik Zelić, koji je na toj funkciji već 17 godina, tom se prigodom osvrnuo na protekla i aktualna događanja u Općini te govorio o daljnjem razvoju ove općine. Kao jedan od najvažnijih projekata realiziranih u njegovom načelničkom mandatu izdvaja gospodarsku zonu.
  Ministar Marić: Raduje me kada državnu imovinu stavljamo na raspolaganje građanima

  Danas je u Osijeku održan radni sastanak ministra državne imovine Gorana Marića i pomoćnika ministra Leona Žulja sa čelnicima Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Razgovarali su o nizu projekata dodjele u vlasništvo ili na korištenje objekata s područja grada a kojima je vlasnik država.

  Tom je prilikom ministar Marić izjavio kako treba vratiti život u Slavoniju te dodao kako ima puno predmeta, puno potencijala i s obzirom na agilnost i na angažiranost u Gradu i Osječko-baranjskoj županiji koji jednostavno tjeraju resorno ministarstvo na još veću aktivnost.
  Iz Osijeka krenuo četvrti Tour of Croatia

  U 11.10 sati, uz presijecanje vrpce iz Osijeka je danas, 17. travnja 2018. godine, krenula četvrta biciklistička utrka Tour of Croatia.
  Utrka je podijeljena u šest etapa od koji je prva Osijek – Koprivnica, druga je Karlovac – Zadar, slijedi dionica Trogir – Podgora, potom zatim Starigrad – Crikvenica, pa Rabac – Rijeka i posljednja je Samobor – Zagreb koja završava na Trgu svetog Marka.
  - Organizacijski, uvijek se trudimo biti još bolji i dati svima povoda i motiva da nas još kvalitetnije prate. Velika zahvala ide i sportašima koji dolaze iz godine u godinu i čine ovaj projekt interesantnim, velika je čast imati takva imena na utrci, a veseli i različit sastav – od onih iskusnijih do manje iskusnih, dodao je Vladimir Miholjević naglasivši kako je Tour of Croatia nakon samo tri godine unaprijeđen u 2. HC kategoriju od strane UCI-ja.
  kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum