naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 25. listopada 2016.

Novosti

 
Monografija „Dom zdravlja Osijek 1926.-2016.
Monografija „Dom zdravlja Osijek 1926.-2016.

Doma zdravlja u Osijeku ove godine obilježava 90 godina djelovanja, a tim povodom u izdanju Doma zdravlja i Matice hrvatske Ogranak Osijek objavljena je monografija „Dom zdravlja Osijek 1926.-2016. / 90 godina samostalne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Osijek“. Promocija monografije, čiji su autori Miroslav Sikora i Nefreteta Zekić Eberhard, održana je 24. listopada 2016. godine u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, a među nazočnima je bio i župan dr. sc. Vladimir Šišljagić, koji je zahvalio autorima na vrijednom dokumentu o povijesti primarne zdravstvene zaštite u Osijeku.
„Večer vina i umjetnosti“ 22. listopada u Tvrđi
„Večer vina i umjetnosti“ 22. listopada u Tvrđi

U subotu, 22. listopada 2016. godine, u dvorištu Galerije Kazamat u osječkoj Tvrđi od 17 sati počinje ovogodišnja „Večer vina i umjetnosti“, tradicionalna manifestacija koju Osječko-baranjska županija organizira od 2013. godine i koju redovito posjeti veliki broj građana. Program manifestacije danas, 20. listopada, na konferenciji za novinare u održanoj u Regionalnoj vinoteci Osijek najavili su župan dr. sc. Vladimir Šišljagić, direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Antonio Sobol, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Silva Wendling, direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje dr. sc. Stjepan Ribić i Ivan Grgić iz Kreativne agencije Adverta.
Konferencija Zagrebačke banke „U kojem smjeru ide Hrvatska“
Konferencija Zagrebačke banke „U kojem smjeru ide Hrvatska“

U organizaciji Zagrebačke banke danas je u Hotelu Osijeku održana konferencija pod nazivom „U kojem smjeru ide Hrvatska“ na kojoj je predsjednik Uprave ZABA-e Miljenko Živaljić predstavio makroekonomske pokazatelje hrvatskog i slavonskog gospodarstva s vizijom razvoja ove Banke u budućem razdoblju. Na tu temu su nakon toga kroz panel diskusiju raspravljali osječki poduzetnici – Marko Pipunić (Žito), Mirko Ervačić (Osatina), Mato Škojo (Mlinar) i Nikola Velicki (Rabo) te župan dr. sc. Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.
Obilježena 20. obljetnica Udruženja umirovljenih obrtnika Osijek
Obilježena 20. obljetnica Udruženja umirovljenih obrtnika Osijek

Udruženje danas ima 35 članova. U znak sjećanja svim članovima dodijeljene su medalje, a osnivačima udruženja posebna priznanja. Jedna od glavnih aktivnosti udruženja je ta da su uvijek na raspolaganju sadašnjim i budućim obrtnicima jer danas nije lako biti obrtnik. 
Predstavljena knjiga dr. sc. Josipa Jurčevića „Slučaj Perković – Spašavanje zločinačke budućnosti“
Predstavljena knjiga dr. sc. Josipa Jurčevića „Slučaj Perković – Spašavanje zločinačke budućnosti“

U Klubu knjižare Nova u Osijeku dana 14. listopada 2016. godine predstavljena je knjiga prof. dr. sc. Josipa Jurčevića „Slučaj Perković – Spašavanje zločinačke budućnosti“.
Župan dr. sc. Vladimir Šišljagić nazočio je ovom predstavljanju te je u svom obraćanju čestitao autoru na hrabrosti i ustrajnosti u otkrivanju i objavljivanju istine o mračnim tajnama novije hrvatske povijesti.
MKD „Braća Miladinovci“ obilježilo 22 rođendan
MKD „Braća Miladinovci“ obilježilo 22 rođendan

Makedonsko kulturno društvo „Braća Miladinovci“ Osijek proslavilo je 15. listopada 2016. godine vrijedan jubilej, 22 godine djelovanja. Tim povodom u dvorani Doma HV-a upriličen je koncert pod nazivom “22. godinu s Vama”, a nastupile su sve sekcije MKD-a te KUD „Zora“ iz Piškorevaca kao posebni gosti. Pokrovitelji događaja su bili Savjeti za nacionalne manjine Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, kojima je predsjednik MKD-a Boris Trajanovski zahvalio na potpori. Na svečanosti su uz brojne pripadnike makedonske nacionalne manjine, njihove prijatelje i goste, bili su i veleposlanica Makedonije u RH Daniela Karagjozoska te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.
ZPH-a traži novi zakon o ratom stradalim područjima
ZPH-a traži novi zakon o ratom stradalim područjima

Zajednica povratnika Osječko-baranjske županije djeluje već 24 godine, a još uvijek postoje ozbiljni razlozi za njeno postojanje i djelovanje jer na ratom pogođenim područjima Hrvatske štete nisu sanirane niti postoje nacionalne mjere za oporavak, a položaj povratnika je izuzetno težak. Kako se zaključilo na VIII. Konferenciji ZPH Osječko-baranjske županije, održanoj 15. listopada 2016. godine u Osijeku, od nove Vlade traži se jače uključivanje u rješavanje tih problema, između ostaloga i donošenje novog zakona o ratom stradalim područjima. Dosadašnjim Vladama RH zamjereno je da nisu ništa učinile na obnovi gospodarstva što je rezultiralo masovnim odlaskom radne snage. Zatražit će stoga hitan sastanak s novim premijerom Andrejom Plenkovićem kako bi ga upoznali sa svojim zahtjevima, ali i radom Zajednice.
Potporu povratnicima dao je župan dr. sc. Vladimir Šišljagić koji je naglasio kako je puno puta upozoravao na probleme ratom stradalih područja, nudio prijedloge i rješenja, no nikada nije bilo dovoljno razumijevanja s državne razine.
kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum