naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 25. srpnja 2017.

Novosti

 
  Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te njihovi zamjenici i suradnici, održali su danas, 24. srpnja 2017. godine, prvi službeni radni sastanak o stanju i budućnosti zajedničkih projekata. Posebnu pozornost posvetili su projektima izgradnje ULO hladnjače, Regionalnog distribucijskog centra, novog sajamskog prostora u Osijeku i I. Gimnazije te unapređenju rada Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.
  Sastanak je trajao 45 minuta, a o svim temama postignuti su konkretni zaključci i postavljeni rokovi za njihovo izvršenje. Tako je za projekt izgradnje ULO hladnjače dogovoreno da se hitno održi zajednički sastanak s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem kako bi se utvrdio stav Ministarstva o izgradnji hladnjače u okviru Regionalne veletržnice, odnosno u okviru Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće na prostoru Slobodne zone Osijek. Župan smatra da odmah nakon tog sastanka počinju operativni dogovori i pripreme za početak izgradnje hladnjače.
  FERIČANCI: Prioritet Poslovnoj zoni i radnim mjestima

  Tek oko 2.000 stanovnika živi u četiri naselja Općine Feričanci koja je, uz 10 milijuna kuna izvornog proračuna, zaista mala općina, ali njeni predstavnici javljaju se na svaki nacionalni i županijski natječaj i povlače dodatna sredstva za investicije. No, za razvoj Općine, a osobito za ostanak mladih i radno sposobnih mještana, potrebna su nova radna mjesta, koja očekuju posebno u budućoj Poslovnoj zoni „Dračica 1“. Stoga je završetak njene izgradnje bila prva tema danas (24. srpnja 2017. godine) održanog radnog sastanka župana Ivana Anušića i općinskog načelnika Marka Kneževića te njihovih suradnika.
  PUMA za mlade managere

  Osječko-baranjska županija nastavlja sufinancirati Program usavršavanja managera PUMA, projekt Hrvatske udruge poslodavaca koji se provodi od 1996. godine, a kojim je različite programe edukacije prošlo više od 1.900 polaznika. Danas, 21. srpnja 2017. godine, župan Ivan Anušić potpisao je novi Sporazum o provođenju ovog Programa kojim Županija pomaže njegovu realizaciju s 25.000 kuna. U ime HUP-a Sporazum je potpisao zamjenik direktora HUP-a Bernard Jakelić.
  Prema potpisanom ugovoru HUP će pružiti edukaciju za najmanje 70 polaznika s područja Osječko-baranjske županije, i to mladih poduzetnika i studenata završnih godina studija fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera.
  Općina P. Moslavina: Navodnjavanje i odvodnja su egzistencijalna pitanja

  Samo 90 ml kiše palo je u zadnja tri mjeseca na području Općine Podravska Moslavina, s oko 1.000 stanovnika jedne od najmanjih općina Osječko-baranjske županije. Racionalno raspolaganje vodom tako je egzistencijalno pitanje za ovu općinu, pa su navodnjavanje i odvodnja bile središnje teme radnog sastanka župana Ivana Anušića, njegovih zamjenika Petra Lagatora i Gorana Ivanovića s općinskim načelnikom Zdravkom Šimarom i njegovim suradnicima, održanog danas (21. srpnja 2017. godine) u sjedištu Općine.
  - Za projekt odvodnje na području Podravske Moslavine imamo spremnu projektnu dokumentaciju, no prijava na natječaj za Mjeru 7.2.1. nije bila moguća jer su u njoj sredstva limitirana na iznose do 1,2 milijun eura, a vrijednost našeg projekta je 26 milijuna kuna. Sada uz pomoć Županije želimo pronaći novi način financiranja izgradnje toliko potrebnog sustava navodnjavanja – kazao je Šimara te dodao da se priprema dokumentacija i za odvodnju u Krčeniku.
  Općinsko vodstvo želi graditi i sustav navodnjavanja...
  Brevisice – zlatni brend Osječko-baranjske županije

  Zlatne Brevisice stigle su u Osijek, pa ih je danas (20. srpnja 2017. godine) u goste pozvao župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Čestitao je zlatnim djevojkama na još jednoj prestižnoj nagradi koju su donijela iz daleke Australije. Nakon koncerta u čuvenoj Sydney Opera House, članice ansambla dobile su i posebno priznanje - zlatnu plaketu za izvanredan doprinos festivalu i boljem međunarodnom razumijevanju kroz glazbu i kulturnu razmjenu.
  Ovo je priznanje pokazatelj kako je kvaliteta – kvaliteta na svakom kontinentu, poručila je još za vrijeme putovanja njihova dirigentica Antoaneta Radočaj Jerković. Inače, Brevisice su u Opera Houseu predstavljale Hrvatsku na 28. Australskom međunarodnom glazbenom festivalu, gdje su tijekom devet dana održale čak osam koncerata.
  Sjednica Županijske skupštine: „Županija u akciji“

  Na dnevnom redu danas (20. srpnja 2017. godine) održane treće sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije bilo je 33 točke, no prethodile su im dvije promjene u vijećničkim redovima. Vijećnik Darijan Rudan stavio je mandat u mirovanje, a na njegovo mjesto došao je Tomislav Kuna, dok je zbog nespojive dužnosti umjesto dr. sc. Željka Kraljička novi vijećnik Nenad Šinko. Iako je počela sezona godišnjih odmora, kvorum nije bio upitan jer je sjednici nazočilo 45 od ukupno 55 vijećnika. Primjetno je bilo i da su mnoge točke usvojene – jednoglasno!
  Uobičajeno, posebnu pozornost privukla su vijećnička pitanja na koje je odgovore davao župan Ivan Anušić. On je tako pojasnio da od funkcionalnog spajanja KBC-a Osijek i Opće bolnice Našice očekuje povećanje kvalitete zdravstvenih usluga te racionalnije poslovanje ovih ustanova. Smatra da će našička bolnica ojačati ovim povezivanjem, osobito razvijanjem palijativne skrbi i respiratornog centra. Velike investicije najavljuje u KBC-u Osijek za odjel Psihijatrije koji desetljećima radi u krajnje lošim uvjetima.
  – Sve započete investicije se nastavljaju – odgovorio je župan na pitanje o sudbini školskih objekata u izgradnji.

  Sukladno dogovoru s predstavnicima klubova vijećnika u Županijskoj skupštini, predsjednik Dragan Vulin sazvao je 3. sjednicu Županijske skupštine za četvrtak, 20. srpnja 2017. godine u 9 sati.
  kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum