naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 31. kolovoza 2016.

Novosti

 
Sazvana 22. sjednica Županijske skupštine

Polazeći od odgovornosti predstavničkih tijela prema građanima koji su birali njihove članove, Predsjedništvo Skupštine Osječko-baranjske županije uz konsenzus svih klubova vijećnika u Skupštini, ocjenjujući nužnim osigurati aktivniju ulogu Županijske skupštine u prevladavanju problema razvoja, još u travnju ove godine zaključilo je pokrenuti tome usmjerene aktivnosti. Polazna osnova jest stanje na području Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, pa time i Osječko-baranjske županije, koje zahtijeva neodložno poduzimanje mjera strategijskog značaja radi zaustavljanja negativnih trendova i stvaranja uvjeta za pokretanje razvojnih procesa u pozitivnom smjeru.

Stoga je, sukladno konsenzusu svih klubova vijećnika u Skupštini, predsjednik Skupštine Antun Kapraljević sazvao 22. sjednicu Skupštine Osječko-baranjske županije kao tematsku sjednicu za utorak, 30. kolovoza 2016. godine u 9 sati u Velikoj vijećnici Skupštine Županije, za koju je predložio točku - Stanje i perspektive razvoja i napretka Osječko-baranjske županije.
44. Olimpijada starih športova u Brođancima najavljena u Osječko-baranjskoj županiji
44. Olimpijada starih športova u Brođancima najavljena u Osječko-baranjskoj županiji

Brođancima se pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije tradicionalno zadnji vikend u kolovozu održava Olimpijada starih športova koja ove godine ima svoje 44. izdanje. Tim povodom župan dr. sc. Vladimir Šišljagić sa suradnicima primio je delegaciju Organizacijskog odbora Olimpijade starih športova u Brođancima na čelu sa predsjednikom Veljkom Gudeljom.
Održana sjednica Savjeta za europske integracije, međuregionalnu i međunarodnu suradnju
Održana sjednica Savjeta za europske integracije, međuregionalnu i međunarodnu suradnju

U cilju pripreme tematske Skupštine Osječko-baranjske županije s jednom točkom dnevnog reda Stanje i perspektiva razvoja i napretka Osječko-baranjske županije, 24. kolovoza održana je sjednica Savjeta za europske integracije, međuregionalnu i međunarodnu suradnju. Sjednici su, uz članove Savjeta nazočili župan dr.sc. Vladimir Šišljagić, zamjenik župana dr.sc. Željko Kraljičak predstavnici jedinica lokalne samouprave, Đakovačko-osječke nadbiskupije, kao i potpornih poduzetničkih institucija.
Vukovar film festival od ove godine i u Belom Manastiru
Vukovar film festival od ove godine i u Belom Manastiru

10. Vukovar film festival bit će održan od 22. do 26. kolovoza 2016. godine. Donosi do sada najveći broj filmova, a ujedno i proširen na Osijek, Valpovo i Beli Manastir gdje je sinoć i službeno počelo prikazivanje filmova što je pozdravio i osječko-baranjski župan dr. sc. Vladimir Šišljagić.
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST  STANJE I PERSPEKTIVE GOSPODARSKOG NAPRETKA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STANJE I PERSPEKTIVE GOSPODARSKOG NAPRETKA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Dana 28. kolovoza 2016. godine u prostorijama Osječko-baranjske županije održana je zajednička sjednica Savjeta za poljoprivredu i gospodarski razvoj i Savjeta za razvoj kontinentalnog turizma gdje su župan dr. sc. Vladimir Šišljagić i njegov zamjenik dr. sc. Željko Kraljičak zajednički sa svim relevantnim gospodarskim, javnim, znanstvenim, poljoprivrednim i turističkim subjektima analizirali stanje u navedenim sektorima.
Osječko-baranjskoj županiji 1,5 milijuna kuna za realizaciju EU projekata
Osječko-baranjskoj županiji 1,5 milijuna kuna za realizaciju EU projekata

U Osijeku je održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava regionalnim koordinatorima, odnosno certificiranim regionalnim razvojnim agencijama, za provedbu aktivnosti koje će doprinijeti povećanju apsorpcije sredstava iz EU fondova čemu je nazočio osječko-baranjski župan dr. sc. Vladimir Šišljagić. Ugovore je s predstavnicima regionalnih koordinatora, njih 11, potpisao ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić uz nazočnost ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU Tomislav Petric.
Otvoreno pismo ministru poljoprivrede prof.dr.sc. Davoru Romiću

Poštovani gospodine ministre,

s velikom zabrinutošću pratimo provedbu mjera preventivnog cijepljenja goveda od bolesti kvrgave kože, ne dovodeći u pitanje opravdanost odluke o cijepljenu. Procjenjujemo da će zbog ove mjere nastati značajna financijska šteta proizvođačima mlijeka i mesa na području naše Županije, kao i na području ostalih županija gdje se trenutno ona provodi.
kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum