naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 29. rujna 2016.

Novosti

 
Sazvana 23. sjednica Županijske skupštine

Sukladno dogovoru s predsjednicima klubova vijećnika u Županijskoj skupštini, predsjednik Antun Kapraljević sazvao je 23. sjednicu Županijske skupštine za četvrtak, 6. listopada 2016. godine u 9 sati. Dnevni red od 31 točke, koji sadržava izvješća, informacije i druge materijale već uobičajene za prvu jesenju sjednicu, predvodi prijedlog Deklaracije o stanju i perspektivama razvoja i napretka Osječko-baranjske županije, dokumenta nastalog temeljem rasprave na prethodnoj, ljetnoj sjednici Skupštine održanoj 30. kolovoza.
Županija pomaže edukaciju menadžera i studenata
Županija pomaže edukaciju menadžera i studenata

\"Program usavršavanja managera – PUMA\" Hrvatske udruge poslodavaca provodi od 1996. godine, a od 2005. godine uz potporu Osječko-baranjske županije, koja je za tu namjenu izdvojila već 425.000 kuna. Program je utemeljen na izvrsnoj svjetskoj praksi, pokriva „razliku“ između fakultetskog obrazovanja i potreba poduzetnika, a osobito je važan jer omogućava mladim menadžerima edukaciju koja je prijeko potrebna za kvalitetan rad, u što se uvjerilo više od 1.500 polaznika.
Ove godine Županija će sa 25.000,00 kuna sufinancirati provođenje ovog projekta, a ugovor su 27. rujna 2016. godine potpisali župan dr. sc. Vladimir Šišljagić i zamjenik direktora HUP-a Bernard Jakelić. Prema ugovoru HUP se obvezao tijekom godine dana pružiti edukaciju za najmanje 70 polaznika.
II. Znanstveni forum Kako potaknuti regionalni ekonomski rast i razvoj u RH
II. Znanstveni forum Kako potaknuti regionalni ekonomski rast i razvoj u RH

I ove godine nakon uspješno organiziranog Znanstvenog foruma pod nazivamo Aktualna pozicija Republike Hrvatske u europskom i globalnom okruženju, Katedra za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Ekonomskog fakulteta u Osijeku uz potporu Hrvatske udruge poslodavaca i ostalih partnerskih institucija organizirala je II. takav forum - Kako potaknuti regionalni ekonomski rast i razvoj u Republici Hrvatskoj.
Uz pomoć Županije u Kneževim Vinogradima planira se nova cesta i Knežev park
Uz pomoć Županije u Kneževim Vinogradima planira se nova cesta i Knežev park

5. Kongres o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji
5. Kongres o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji

U Hotelu Osijek 15. rujna 2016. započeo je 5. kongres o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji koji se u organizaciji Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja održava do 17. rujna pod nazivom Na prvoj crti zdravlja.
Regionalni gospodarski forum
Regionalni gospodarski forum

Župan dr. sc. Vladimir Šišljagić pozdravio je sve sudionike na Regionalnom gospodarskom forumu u organizaciji Mađarske nacionalne trgovačke agencije i Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku naglasivši da je upravo suradnja na lokalnoj razini mogućnost da se učinkovito iskoriste potencijali pograničnog područja, a što smo već dokazali uspješnim privlačenjem sredstava kroz programske okvire Europske unije.
Otvoren 16. Festival Dani slavonske šume u Našicama
Otvoren 16. Festival Dani slavonske šume u Našicama

Mjesto na kojem se mora biti druge subote u rujnu, i tako već nekoliko godina, našički je gradski park, iza dvorca obitelji Pejačević – mjesto održavanja središnjeg dijela tradicionalne turističke, gospodarske, kulturne, ekološke, znanstvene, gastronomske, zabavno-rekreativne i sportske manifestacije, festivala Dani slavonske šume. Šesnaesto izdanje manifestacije sadržajem je bilo vrlo slično svim ranije održanim i nekoliko tisuća okupljenih sudionika i posjetitelja uživalo je u bogatoj i raznovrsnoj ponudi kojom je predstavljena tradicijska i gospodarska baština našičkog kraja i Slavonije, a sve je bilo začinjeno raznim natjecanjima, dobrim zalogajem, ali i neizostavnim druženjem i zabavom.
kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum