naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 8. prosinca 2016.

Novosti

 
Sazvana 25. sjednica Županijske skupštine

Sukladno dogovoru predstavnika klubova vijećnika tijekom održavanja 24. sjednice, predsjednik Županijske skupštine Antun Kapraljević sazvao je 25. sjednicu Skupštine za utorak, 13. prosinca 2016. godine u 9 sati, s dnevnim redom kojeg čine točke dnevnog reda 24. sjednice vezane uz donošenje proračunskih dokumenata.
Otkriveno spomen obilježje i obilježena 25. obljetnica 68. bojne Vojne policije
Otkriveno spomen obilježje i obilježena 25. obljetnica 68. bojne Vojne policije

68. bojna Vojne policije 7. prosinca obilježila je 25. obljetnicu od osnutka postrojbe. U Sveučilišnom kampusu svečano je otkriveno spomen obilježje nasuprot zgrade Umjetničke akademije za 13-oricu poginulih pripadnika te bojne. Počast poginulim hrvatskim braniteljima odao je i župan dr. sc. Vladimir Šišljagić.
Održan 17. Osijek Street Race Show
Održan 17. Osijek Street Race Show

Auto klub Slavonija organizirao je 3. i 4. rujna 17. izdanje Osijek Street Race Showa, koji se održao na prostoru Poslovno-sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin. Ovogodišnjem natjecanju nazočio je župan dr.sc. Vladimir Šišljagić i pozdravio sudionike koji su došli iz brojnih zemalja, prije svega iz susjedstva.
Rekonstrukcija sportskih terena Srednje škole u Našicama u planiranim rokovima
Rekonstrukcija sportskih terena Srednje škole u Našicama u planiranim rokovima

Potaknut različitim informacijama o stanju i dinamici radova na rekonstrukciji sportskih terena Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama, župan Osječko-baranjske županije dr. sc. Vladimir Šišljagić danas, 5. prosinca 2016. godine, došao se osobno uvjeriti u stvarno stanje radova. Nakon obilaska gradilišta te razgovora s predstavnicima izvođača radova i Škole, složio se da se radovi odvijaju planiranom dinamikom. S obzirom na moguće niže temperature naredna tri mjeseca, zatražio je da se obrati posebna pozornost kako bi svi radovi bili kvalitetno izvedeni, za što je dobio jamstva izvođača.
Sjećanje na žrtve bitke u šumi Rosinjača
Sjećanje na žrtve bitke u šumi Rosinjača

Peti prosinca 1991. godine bio je najkrvaviji i najkritičniji dan u obrani grada Osijeka u Domovinskom ratu. U nemilosrdnim napadima srpskog agresora tog je dana život izgubilo 28 hrvatskih branitelja, među kojima i 16 pripadnika osječke 106. brigade, koji su stradali na prvoj crti obrane Grada u šumi Rosinjača.
Dodijeljene godišnje volonterske nagrade
Dodijeljene godišnje volonterske nagrade

Povodom Međunarodnog dana volontera 5. prosinca, osječki Volonterski centar uručio je godišnje volonterske nagrade pod geslom Nevidljivo učiniti vidljivim. U proteklih 10 godina dodijeljene su 83 nagrade. 13 nagrada dobili su pojedinci, udruge i obrazovne institucije. Župan dr.sc. Vladimir Šišljagić uručio je nagradu za volonterski angažman pojedinca Ireni Vdovjak, volonterki u Udruzi gluhoslijepih osoba Dodir Osijeka i Osječko-baranjske županije.
Proslava 230. rođendana Grada Osijeka
Proslava 230. rođendana Grada Osijeka

Osijek slavi Dan grada 2. prosinca, odnosno na dan kada su 1786. godine tri dotada zasebna dijela grada (Donji grad, Tvrđa i Gornji grad) postala jedinstvena cjelina - grad Osijek. Tradicionalno, pripremljen je bogat višednevni program koji je počeo 1. prosinca 2016. godine...
... Središnji dio programa obilježavanja Dana Grada bila je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka, održana 2. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, na kojoj su uz gradske dužnosnike i uzvanike te brojne goste bili i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i župan dr. sc. Vladimir Šišljagić koji je svim građanima Osijeka čestitao 230. rođendan njihova Grada.
kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum