naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 29. lipnja 2016.

Novosti

 
Sazvana 21. sjednica Županijske skupštine

Sukladno dogovoru s predsjednicima klubova vijećnika u Županijskoj skupštini, predsjednik Antun Kapraljević sazvao je 21. sjednicu Županijske skupštine za utorak, 5. srpnja 2016. godine u 9 sati. Među predloženim točkama dnevnog reda svojim značenjem se, uz uobičajena izvješća i informacije, ističe prijedlog rebalansa Županijskog proračuna s pratećim aktima te problemske informacije o biljnoj i stočarskoj proizvodnji te obrtništvu na području Županije, a osobito prijedlog za povećanje temeljnog kapitala ULO hladnjače kao budućeg nositelja projekta distribucijskog centra za voće i povrće uz prijedlog za prodaju dionica Odvodnje Darda i Vuke iz Osijeka.
Posjet osječkoj Eko-školi OŠ August Šenoa
Posjet osječkoj Eko-školi OŠ August Šenoa

Osječko-baranjski župan dr. sc. Vladimir Šišljagić posjetio je dana 27. lipnja 2016. osječku Osnovnu školu August Šenoa gdje ga je njihov ravnatelj Krešo Ćosić upoznao s njihovim ekološkim projektima koje provode od 2003. godine zbog čega imaju status Eko-škole.
Županija i ove godine pomaže usavršavanje na postdiplomskom studiju
Županija i ove godine pomaže usavršavanje na postdiplomskom studiju

U prostorijama Osječko-baranjske županije dana 20. lipnja 2016. na svečanom prijemu župan dr. sc. Vladimir Šišljagić uručio je ugovore o dodjeli financijskih potpora polaznicima poslijediplomskih studija koji su temeljem kriterija uspješnosti to zaslužili tijekom svog obrazovanja, a što je utvrđeno kroz javni natječaj. Natječaj za akademsku godinu 2015./2016. trajao je od 22. veljače do 23. ožujka 2016. godine. S njih 62 su potpisani ugovori o korištenju potpore za poslijediplomski studij, a upravo im je od danas novac na njihovim računima, rekao je župan Šišljagić čestitajući im na trudu i radu koji ulažu u vlastito usavršavanje.
Najboljim studentima uručena priznanja za prezentacije informacija o EU
Najboljim studentima uručena priznanja za prezentacije informacija o EU

U suradnji sa Savjetom mladih Osječko-baranjske županije i Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje i ove godine je proveden projekt Europski EFOS tjedan na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u sklopu kojeg su pod stručnim mentorstvom doc. dr. sc. Anite Frajman Ivković studenti kolegija ISEU 2015./2016. u timovima svojim projektima prezentirali stečeno znanje o Europskoj uniji. Njima su obuhvatili preko 2.100 osoba u 14 gradova i preko 60 institucija. Najboljim timovima dana 16. lipnja 2016. župan dr. sc. Vladimir Šišljagić je svečano uručio zaslužena priznanja čestitajući im na postignutom uspjehu.
„JA kao i TI“
„JA kao i TI“

Centar za pružanje usluga u zajednici \"Ja kao i ti\", ustanova socijalne skrbi iz Osijeka čija je osnovna djelatnost uključivanje osoba s mentalnim poteškoćama u zajednicu, 16. lipnja 2016. godine održala je završnu konferenciju projekta \"Novi život\". Projekt je započeo prije godinu dana, a u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda vrijednog više od milijun kuna. Kako ističe ravnatelj Centra Ladislav Lamza, cilj projekta je uključivanje osoba s mentalnim poteškoćama u zajednicu, a korisnici Centra su ovim projektom i nešto drukčijim načinom rada pokazali velik napredak.
Projekt i rad Centra \"Ja kao i ti\" pohvalili su pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Maja Vučinić Knežević, župan dr. sc. Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te zaključili da je ovo odličan primjer deinstitucionalizacije.
Promocija knjige „Javna priznanja Osječko-baranjske županije“
Promocija knjige „Javna priznanja Osječko-baranjske županije“

Knjiga „Javna priznanja Osječko-baranjske županije“ drugo je izmijenjeno i dopunjeno izdanje dokumenta kojim je obuhvaćeno 20 godina sustavnog pristupa Osječko-baranjske županije prema odavanju priznanja osobama koje su se osobito istaknule i zavrijedile dobiti najviša županijska priznanja. Knjigu su priredili dr. sc. Davor Brunčić i Ljerka Ništ-Kokolari, a svečana promocija upriličena je 15. lipnja 2016. godine u svečanoj dvorani Županijske skupštine.
Autorima knjige zahvalio je župan dr. sc. Vladimir Šišljagić, a o njoj su govorili prof. dr. Stanislav Marijanović, profesor emerits, te dr. Brunčić koji je naglasio da ova knjiga svojom dokumentacijskom osnovicom svjedoči o proteklom vremenu, pa sadrži niz podataka o dobitnicima priznanja i razlozima dodjele. Osim toga, knjiga pruža uvid u način ustrojavanja sustava i njegovu unutarnju logiku, a time može poslužiti i kao priručnik drugima koji traže rješenja u koncipiranju sustava priznanja.
Priznanja najboljim mladim tehničarima
Priznanja najboljim mladim tehničarima

Župan dr. sc. Vladimir Šišljagić danas, 15. lipnja 2016. godine, posjetio je Zajednicu tehničke kulture Osječko-baranjske županije kako bi se susreo s članovima ove udruge koji su ostvarili najzapaženije rezultate na području tehničke kulture u prošloj godini. Na poziv tajnika ZTK-a Ive Grgića došli su Ramal Salha, Dora Borić, Miloš Radić, Hrvoje Apčag, Benjamin Kujavec, Ivan Strmečki, Zvonimir Haramustek, Josip Capan, Ivan kalema Rupčić, Luka Grgić, Mislav Dankoš, Filip Glogoški, Leon Činčurak, Ivo Novak, Dragutin Frajlić, Jasmina Cvenić-Jovinac, Danijel Jovinac, Valent Turković i Marin Dubrović. Oni su predstavili svoje inovacije i druge radove, na temelju kojih su postigli iznimne rezultate na području inovacija, obrade materijala, elektronike, orijentacije i komunikacija zrakoplovnog modelarstva, aktivnostima radio kluba, fotografiranju…
Posebno zanimanje izazvala je prezentacija Mashpointa, uređaja kojeg su stvorili Valent Turković, Srđan Kovačević i Ivan Jurišić, a koji može osigurati pristup internetu za više od 150 ljudi odjednom...
kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum