naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 12. prosinca 2017.

Novosti

 
  Osječko-baranjsku županiju danas (12. prosinca 2017. godine) posjetio kulturni ataše Veleposlanstva Japana u Hrvatskoj Ryohej Nakajima. Sa županom Ivanom Anušićem razgovarao je o mogućnostima povezivanja dvaju regija, Osječko-baranjske županije i japanske regije Vatajama sa ciljem suradnje i razmjene iskustva na području kulture, znanosti, gospodarstva i turizma.
  \"Iduće godine bit će 25 godina diplomatske suradnje Japana i Hrvatske i mi želimo dodatno promovirati japansku kulturu u Hrvatskoj\", rekao je izaslanik japanskog veleposlanika za kulturu Ryohej Nakajima te dodao kako je Hrvatska u Japanu postala „in“ turistička destinacija i da zasigurno treba raditi na osnaživanju vidljivosti kontinentalne turističke ponude Slavonije i Baranje u Japanu.
  Otvoren kabinet za rehabilitaciju slušanja i govora u Belišću

  U zgradi ambulante u Belišću danas (12. prosinca 2017. godine) otvoren je novi kabinet Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag iz Osijeka. Osnivač ove zdravstvene ustanove specijalizirane za problematiku na području sluha, slušanja, govora i jezika je Osječko-baranjska županija. Ustanova već 37 godina opskrbljuje logopedskom dijagnostikom i rehabilitacijom sve dobne skupine, ponajviše djecu. Djeluje na području tri slavonske županije, gdje se zadnjih godina bilježi porast broja djece s poteškoćama u jezično-govornom razvoju, pa je stoga nastala i potreba za djelovanjem u drugim gradovima. Svečanom otvaranju ovog kabineta nazočili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Grada Belišća Dinko Burić, a o motivima i razlozima njegova osnivanja govorila je ravnateljica Poliklinike Suvag Mirela Poljak.
  Župan Ivan Anušić posjetio DS Smith Belišće d.o.o., vodećeg regionalnog proizvođača papira i ambalaže

  Tvrtka DS Smith Belišće d.o.o. dobitnik je Zlatne kune, najvišeg priznanja HGK Županijske komore Osijek za rezultate poslovanja u prošloj godini, što je nova potvrda dobrog rada ove kompanije. Belišćanska tvrtka danas zapošljava 410 radnika, a ove godine ostvarit će rekordne rezultate u proizvodnji i prodaji papira i ambalaže. Od lipnja 2015. godine posluje u sastavu svjetske grupacije DS Smith koja se bavi proizvodnjom papira, ambalaže i plastike te sakupljanjem starog papira. Sjedište DS Smitha je u Londonu, posluje u 36 država i zapošljava 26.000 radnika. Kako bi se izravno upoznao s poslovanjem ove tvrtke, župan Ivan Anušić danas (12. prosinca 2017. godine) u Belišću je razgovarao sa članovima Uprave Anom Soldo i Tonijem Bilićem te direktoricom prodaje ambalaže Sofijom Stanić i direktorom prodaje papira Milenkom Kaluđerom.
  - Zadovoljstvo je posjetiti kompaniju koja ima tako bogatu i dugu povijest, a i danas izrazito uspješno posluje. Kao župan iskazujem im punu potporu i spremnost na suradnju – rekao je župan Ivan Anušić nakon posjete i obilaska tvornice.
  Prvih šest mjeseci mandata župana Ivana Anušića

  Funkciju župana Osječko-baranjske županije Ivan Anušić preuzeo je 12. lipnja 2017. godine, a danas (11. prosinca) održao je konferenciju za novinare na kojoj je prezentirao postignute rezultate u tom vremenu, naravno u suradnji sa zamjenicima župana i ostalim suradnicima. Prvo je podsjetio kako je kod primopredaje dužnosti najavio da će tijekom četiri godine mandata realizirati obećane projekte, da ga zanimaju samo konkretni projekti i rezultati te uputio poziv predsjedniku Andreju Plenkoviću da se sjednica Vlade RH održi u Osijeku.
  - Tada sam dao vrlo konkretna obećanja, a danas možemo razgovarati koliko su ostvarena. Svi ste se mogli uvjeriti da se u svom radu bavim isključivo konkretnim pitanjima i projektima koji donose dobit i boljitak svim građanima, koji otvaraju radna mjesta. Lijepo je graditi trgove i nogostupe jer i takve investicije su nam jako potrebne, ali prioritet moraju imati projekti koji donose višestruku korist. U tom svjetlu gledam i na sjednicu Vlade koja je održana u Osijeku te druge susrete i odluke koje smo ostvarili s mnogim ministarstvima i državnim institucijama. Vlada je osigurala jednu milijardu kuna za ovo područje samo preko ugovora koji su potpisani 1. prosinca, a ima još puno drugih projekata. Tu je i niz ugovora s ministarstvima, Hrvatskim vodama i drugim institucijama i sve je to jako dobro i potrebno za našu Županiju, međutim sada mi moramo dalje raditi. Sredstva koja pristižu moramo oplemeniti, a upravo to činimo preko kapitalnih projekata koji se realiziraju ili se pripremaju - rekao je župan Anušić.
  Obljetnica smrti doktora Franje Tuđmana

  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika dr. Franje Tuđmana na Trgu slobode u Osijeku izaslanstva Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka te koordinacije županijskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata danas, 10. prosinac 2017. godine, odala su počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u povodu 18. godišnjice njegove smrti.
  - Dr. Franjo Tuđman je bio državnik i vizionar, a onda tek političar, što je rijetkost u današnje vrijeme. Zato zaslužuje najveću počast i ući će u povijest kao jedan od najvećih hrvatskih sinova. Svi koji smo ostali iza njega i baštinimo što nam je ostavio u nasljeđe moramo obilježavati ovakve događaje i učiti nove generacije tko je bio dr. Franjo Tuđman, kakve su se politike tada morale voditi, kakve smo bitke i rat morali voditi te kako smo i na čijoj krvi, muci i trudu, vizionarstvu i državničkim postupcima uspjeli stvoriti Hrvatsku kakvu danas imamo – rekao je tom prilikom župan Ivan Anušić.
  Upaljena druga adventska svijeća

  U sklopu manifestacije Advent u Osijeku, drugu svijeću na posebnom adventskom vijencu postavljenom ispred konkatedrale sv. Petra i Pavla u nedjelju navečer, 10. prosinca 2017. godine, upalio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te nazočnim građanima poželio puno mira i Božjeg blagoslova.
  Pokazna vježba civilne zaštite

  a području uz Crpnu stanicu „Podunavlje“ danas, 9. prosinca 2017. godine, održana je simulacijsko – komunikacijska vježba članova Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i pripadnika specijalističkih timova, postrojbe civilne zaštite specijalističke namjene Osječko - baranjske županije pod nazivom Podunavlje 2017.“. Sudionike vježbe pozdravio je župan Ivan Anušić, ujedno načelnik Stožera Civilne zaštite te u toj funkciji sudjelovao u vježbi.
  kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum