naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 29. ožujka 2017.

Novosti

 
  Tvrtka Ricardo d.o.o. iz Darde pokraj Osijeka koja pruža sve usluge transportne logistike u čemu predstavlja giganta u regionalnim okvirima najveći je domaći cestovni prijevoznik. Upravo je danas ova tvrtka ponovno bila predmet zanimanja javnosti. Točnije njihove nove investicije koje znače novi rast i zapošljavanje, a čemu su svjedočili osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i župan dr. sc. Vladimir Šišljagić.
  Župan Šišljagić obišao radove na izgradnji Centra za autizam

  Konačno! Osijek i istočna Hrvatska, svih 5 slavonskih županija, dobivaju Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju koji će skrbiti o osobama s poremećajima iz autističnog spektra. Radove na izgradnji objekta koji će se nalaziti na prostoru nekadašnjeg Centra Vinko Bek u Vinkovačkoj ulici obišao je župan dr. sc. Vladimir Šišljagić zajedno s osječkim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem. Ovo je prvi Centar u Hrvatskoj koji se gradi isključivo prema potrebama osoba s autizmom gdje će imati svu potrebnu stručnu skrb. Zahvaljujući roditeljima djece okupljenih u Građansku inicijativu za izgradnju centra, Županija je pokrenula ovaj projekt koji je podržao Grad Osijek kao i tri resorna ministarstva, te danas svjedočimo prvim građevinskim radovima koji su započeli prije nekoliko dana, a za nešto više od dvije godine ćemo dobiti najmoderniji Centar za autizam u Hrvatskoj, rekao je župan Šišljagić.
  Novi zakupi prava lova po starim uvjetima i cijenama

  Župan dr. sc. Vladimir Šišljagić danas, 27. ožujka 2017. godine zaključio je ugovore o produljenju zakupa prava lova u zajedničkim lovištima na području Osječko-baranjske županije s predsjednicima 12 lovačkih društava s područja Lovnog ureda Našice, koja tako (p)ostaju zakupnici prava lova i za narednih 10 godina, i to pod istim uvjetima i uz istu visinu zakupa. To su lovačka društva \"Jazavac\" Šaptinovci, \"Vidra\" Beljevina, \"Kuna\" Đurđenovac, \"Zec\" Donja Motičina, \"Galeb\" Našice, \"Sokol\" Jelisavac, \"Srndać\" Markovac Našički, \"Vepar 1946\" Podgorač, \"Fazan\" Budimci, \"Jelen\" Našice i \"Jastreb\" Ostrošinci.

  Sukladno dogovoru s predstavnicima klubova vijećnika u Županijskoj skupštini, predsjednik Antun Kapraljević sazvao je 28. sjednicu Županijske skupštine za utorak, 4. travnja 2017. godine u 9 sati.

  Zbog kontinuiranog pritiska župana Šišljagića, za ovu temu su se ovih dana zainteresirali i nacionalni mediji, pa će sada osim na upite iz Županije, nadležni u ministarstvima, zašto se toliko dugo zanemaruje izgradnja ove Škole, dati objašnjenja i odgovore u središnjim informativnim emisijama.
  Međunarodni dan Down sindroma u Osijeku

  Međunarodni dan Down sindroma u Osijeku je obilježen na glavnom Trgu gdje su se s djecom i roditeljima, članovima Udruge za Down sindrom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka družili brojni školarci, predstavnici ustanova koje pomažu rad udruge, glazbenici i nogometaši NK-a Osijeka. Materijalnu potporu im redovno osigurava i Osječko-baranjska županija, a osobnu podršku im je izrazio župan dr. sc. Vladimir Šišljagić.
  Županija objavila poziv za potpore u poljoprivredi i lovstvu

  S ciljem nadopune potporama iz Programa ruralnog razvoja koje osigurava Ministarstvo poljoprivrede, a koje su, uglavnom, namijenjene većim gospodarskim subjektima, Osječko-baranjska županija je izradila program javnih potpora u poljoprivredi i lovstvu vrijedan 5,5 milijuna kuna. Sve detalje kao i informacije kako se prijaviti i ostvariti potporu možete pronaći na web stranici www.obz.hr. Rok prijave za poljoprivrednike je do 1. prosinca 2017. i to za sve troškove koji su nastali od početka prošle godine. Lovačka društva mogu aplicirati do 15. listopada ove godine.
  kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum