naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 30. ožujka 2017.

Novosti

 
  U prostorijama Osječko-baranjske županije održan je Znanstveno stručni skup „Važnost pravovremene dijagnostike i rane intervencije kod osoba s poremećajem iz autističnog spektra“ pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije u organizaciji Škole za osposobljavanje i obrazovanje „Vinko Bek“ budućeg Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Osijek na kojem su nazočili župan dr. sc. Vladimir Šišljagić i njegov zamjenik Dragan Vulin.
  Sportski ribolov: S jednom dozvolom od ušća Drave do P. Moslavine

  U sklopu Športsko-ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije djeluje pet Zajednica sportsko-ribolovnih udruga, i to Baranje, Osijek, Donji Miholjac, Đakovo i Valpovo te Športsko udičarsko društvo Šaran Našice, a unutar njih djeluje 90-ak društava s oko 7.500 članova. Predstavnici tih uduga sastali su se danas sa županom dr. sc. Vladimirom Šišljagićem te razgovarali o aktualnim temama sportskog ribolova na području Županije, ali i Hrvatske. Naime, važeći zakonski propisi su - po ocjeni nazočnih - na štetu sportskih ribolovaca i gospodarenja vodama, a pogoduje gospodarskom ribolovu. Otvoreno je i pitanje problema kormorana koji više nisu zaštićeni, ali nije regulirano ni kako rješavati ili sprječavati štete koje izazivaju na ribnjacima.
  Najvažnija vijest svakako je potpisivanje ugovora o reciprocitetu. Naime, kao ovlaštenici ribolovnog prava predstavnici udruga Baranje, Valpova, Osijeka i Donjeg Miholjca potpisali su ugovor za 2017. godinu, prema komu je omogućen slobodan ribolov na otvorenim vodama, što znači da s jednom dozvolom mogu ići u ribolov na Dravi (od ušća Drave u Dunav do Podravske Moslavine (Martinci)).

  Sukladno dogovoru s predstavnicima klubova vijećnika u Županijskoj skupštini, predsjednik Antun Kapraljević sazvao je 28. sjednicu Županijske skupštine za utorak, 4. travnja 2017. godine u 9 sati.
  Osječko-baranjska županija dobila Međunarodni certifikat kvalitete ISO 9001:2015 za područje regionalne samouprave

  Veleposlanik Švicarske Konfederacije NJ.E. Stefan Estermann danas, 29. ožujka 2017. godine, uručio je županu dr. sc. Vladimiru Šišljagiću Međunarodni certifikat kvalitete ISO 9001:2015 za područje regionalne samouprave, što je vrijedno priznanje Osječko-baranjskoj županiji za kvalitetan rad. Naime, prvi certifikat o kvaliteti Osječko-baranjska županija dobila 2011. godine, a njegova primjena se redovito provjerava, i to od strane vodeće svjetske tvrtke za certifikaciju SGS Adriatica. Pri tim provjerama, kako je rečeno, svaki puta je zamijećen napredak u poštivanju standarda i u komunikaciji s građanima, pa je razina implementacije međunarodnih normi veća nego u drugim županijama.
  Nova ulaganje tvrtke Ricardo u transportnu logisitku, centar za tehnički pregled i servis

  Tvrtka Ricardo d.o.o. iz Darde pokraj Osijeka koja pruža sve usluge transportne logistike u čemu predstavlja giganta u regionalnim okvirima najveći je domaći cestovni prijevoznik. Upravo je danas ova tvrtka ponovno bila predmet zanimanja javnosti. Točnije njihove nove investicije koje znače novi rast i zapošljavanje, a čemu su svjedočili osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i župan dr. sc. Vladimir Šišljagić.
  Župan Šišljagić obišao radove na izgradnji Centra za autizam

  Konačno! Osijek i istočna Hrvatska, svih 5 slavonskih županija, dobivaju Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju koji će skrbiti o osobama s poremećajima iz autističnog spektra. Radove na izgradnji objekta koji će se nalaziti na prostoru nekadašnjeg Centra Vinko Bek u Vinkovačkoj ulici obišao je župan dr. sc. Vladimir Šišljagić zajedno s osječkim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem. Ovo je prvi Centar u Hrvatskoj koji se gradi isključivo prema potrebama osoba s autizmom gdje će imati svu potrebnu stručnu skrb. Zahvaljujući roditeljima djece okupljenih u Građansku inicijativu za izgradnju centra, Županija je pokrenula ovaj projekt koji je podržao Grad Osijek kao i tri resorna ministarstva, te danas svjedočimo prvim građevinskim radovima koji su započeli prije nekoliko dana, a za nešto više od dvije godine ćemo dobiti najmoderniji Centar za autizam u Hrvatskoj, rekao je župan Šišljagić.
  Novi zakupi prava lova po starim uvjetima i cijenama

  Župan dr. sc. Vladimir Šišljagić danas, 27. ožujka 2017. godine zaključio je ugovore o produljenju zakupa prava lova u zajedničkim lovištima na području Osječko-baranjske županije s predsjednicima 12 lovačkih društava s područja Lovnog ureda Našice, koja tako (p)ostaju zakupnici prava lova i za narednih 10 godina, i to pod istim uvjetima i uz istu visinu zakupa. To su lovačka društva \"Jazavac\" Šaptinovci, \"Vidra\" Beljevina, \"Kuna\" Đurđenovac, \"Zec\" Donja Motičina, \"Galeb\" Našice, \"Sokol\" Jelisavac, \"Srndać\" Markovac Našički, \"Vepar 1946\" Podgorač, \"Fazan\" Budimci, \"Jelen\" Našice i \"Jastreb\" Ostrošinci.
  kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum