naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 20. kolovoza 2017.

Novosti

 
  Treću godinu zaredom u organizaciji Nogometnih veterana NK Vitez 92 održana je humanitanra akcija Dan dobrote, prijateljstva i pjesme kojom su Anutnovčani, njihovi gosti i prijatelji prikupljali sredstva za liječenje teško oboljele djevočice Nike iz Babine Grede te za potrebe Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark u Osijeku. Sve je počelo poslijepodne nogometnim turnirom, a u večernjima satima gotovo šest tisuća posjetitelja pjevalo je na koncertu Mate Bulića. Sve to za ulaznicu od simboličnih 20 kuna.
  45. Olimpijada u Brođancima najavljena u Osječko-baranjskoj županiji

  U Brođancima se već tradicionalno održava Olimpijada starih športova, već 45. godinu zaredom. Cjelokupni program predstavljen je danas u Osječko-baranjskoj županiji koja je glavni pokrovitelj ove Manifestacije.
  U Dalj Planini otvoren novi Dom kulture

  Novoizgrađeni Dom kulture otvoren je u Dalj Planini. Uz veliku pomoć Mađarske Vlade koju je prilikom današnje svečanosti osobno predstavljao potpredsjednik Vlade susjedne nam države Zsolt Semjen, predstavnici mađarske manjine kao i ostali stanovnici ovoga kraja u Podunavlju sa velikim izrazima sreće i zadovoljstava dočekali su ovaj dan. Uz mađarsku Vladu izgradnju su financirali, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija te Općina Erdut.
  I ove godine duhovnim slavljem obilježen blagdan Velike Gospe u Aljmašu

  Marijansko svetište Gospi od Utočišta u Aljmašu i ove su godine posjetile tisuće hodočasnika slaveći jedan od najvećih kršćanskih blagdana Veliku Gospu. Središnje misno slavlje predvodio je nadbiskup Đuro Hranić koji je svojim porukama ponovno progovorio o značenju ovog blagdana naglašavajući pri tom da je u vremenu kušnje i izazova upravo obnova vjere u Boga ono što mora biti središte našega života kako bi se osnaženi vratili u svakodnevicu i ljudima oko nas donosili dobrotu, svjetlo, blagost i ljubav.

  Osječko-baranjska županija i Grad Osijek u suradnji s Koordinacijom udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko-baranjske županije organiziraju svečano obilježavanje Dana pobjede, Dana zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

  PROGRAM

  4. kolovoza 2017.

  9.00 sati – polaganje vijenaca na platou Kapelice Kraljice mira, Krunska utvrda


  20.30 sati – koncert Tamburaškog sastava Hrvatski sokol na Promenadi uz Secesijski
  zdenac

  22.00 sati – vatromet


  5. kolovoza 2017.

  9.30 sati – Športski susreti i obiteljsko druženje na prostoru strelišta Pampas, nositelj
  organizacije Županijska podružnica UHDDR Osječko-baranjske županije
  Obilježavanja 26. godišnjice tragične pogibije hrvatskih branitelja u Dalju

  Mimohodom zastava započelo je obilježavanja 26. godišnjice tragične pogibije hrvatskih branitelja u Dalju. U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Policije Osječko-baranjske županije, predstavnici svih članica ZUHBDRP RH kao i lokalnih udruga, zajedno s predstavnicima lokalnih vlasti, uputili su se iz dvorišta Doma kulture u Dalju kroz Ulicu bana J. Jelačića gdje je kolona zastala kako bi se zapalile svijeće pred Spomen pločom hrvatskim logorašima u daljskom logoru. Nakon toga kolona je nastavila prema Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima ispred Policijske postaje Dalj.  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, svojih najdražih i 1. kolovoza 1991. prisjetili su se članovi njihovih obitelji, a dvadesetorici policajaca Policijske postaje Dalj, petnaestorici pripadnika ZNG-a i četvorici pripadnika Civilne zaštite počast je odala izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske, Irena Petrijevčanin Vukasović, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, gradonačelnik Grada Osijeka, predstavnik Općine Erdut te udruga proizašlih iz Domovinskog rata. U ime Osječko-baranjske županije mimohodu su se pridružili i vijenac položili župan Ivan Anušić, njegov zamjenik Goran Ivanović i predsjednik Skupštine Županije Dragan Vulin. Obraćajući se nazočnima na pred Policijskom postajom u Dalju župan Anušić se zahvalio svima koji su svojom žrtvom doprinijeli uspostavi neovisne Hrvatske, a u Dalju posebice obiteljima masakriranih hrvatskih branitelja te je istakao kako odgovorni za ovaj zločin još nisu privedeni pravdi.
  Dan Općne Ernestinovo i 44. Kiparska kolonija u Ernestinovu

  Već 44. Kiparska kolonija Ernestinovo ove godine traje od 29. srpnja do 6. kolovoza, a svečano otvaranje upriličeno je u nedjelju, 30. srpnja. Istina, kiša je omela svečanost, koje je umjesto na otvorenoj pozornici održano pod šatorom u Parku skulptura. Koloniju je otvorio župan Ivan Anušić te estitao organizatorima na ustrajnosti i odlučnoj organizaciji ove reprezentativne manifestacije, koja je održavala čak i za vrijeme progonstva mještana Ernestinova. Uoči otvaranja, održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je načelnica Marijana Junušić upoznala župana Anušića s aktualnostima u Općini Ernestinovo.
  - Općina Ernestinovo raspolaže s mnogim potencijalima, a Kiparska kolonija je brend koji je prerastao granice Hrvatske. Kao i ostale općine i gradove, i iz Ernestinova trebaju doći inicijative za razvojne projekte, a Osječko-baranjska županija pružit će svaku potporu – kazao je župan.
  Na 44. Kiparskoj likovnoj koloniji Ernestinovo sudjeluje 11 kipara i 9 slikara.
  kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum