naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 21. svibnja 2018.

Novosti

 
Sukladno dogovoru s predstavnicima klubova vijećnika u Županijskoj skupštini, predsjednik Dragan Vulin sazvao je 11. sjednicu Županijske skupštine za utorak, 29. svibnja 2018. godine u 9 sati.
Osječko-baranjska županija povećala iznos poticaja za poduzetništvo sa 4,2 na 6,2 milijuna kuna

Na internetskim stranicama Osječko-baranjske županije (www.obz.hr) 19. svibnja 2018. godine objavljeno je pet javnih poziva za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva na području županije, ukupne vrijednosti 2.115.000,00 kuna. Pozivi su otvoreni do utroška sredstava, a najkasnije do 31. listopada ove godine. Riječ je o pet od 13 programskih aktivnosti kojima Županija ostvaruje više od 30 različitih projekata poticanja poduzetništva, za što je ove godine u županijskom proračunu osigurano čak 6,2 milijuna kuna. O objavljenim javnim pozivima danas (21. svibnja 2018. godine) na konferenciji za novinare govorili su župan Ivan Anušić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović.
Obilježen Dan Općine Vladislavci

Polaganjem vijenaca ispred Spomenika poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata te euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Rođenja svetog Ivana Krstitelja, danas (18. svibnja 2018. godine) počelo je obilježavanje Dana Općine Vladislavci. U prostorima Osnovne škole Mate Lovraka u Vladislavcima održan je središnji dio proslave - svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su o radu općinske uprave, događanjima i aktivnostima u Vladislavcima, Dopsinu i Hrastinu govorili općinski načelnik Marjan Tomas i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Morović. Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić u svojstvu izaslanika Predsjednika Hrvatskog sabora i izaslanika Predsjednika Vlade Republike Hrvatske sudjelovao je u cjelokupnom programu.
Akumulacija Kešinci povećava kvalitetu življenja u Općini Semeljci

Uređenjem pristupne ceste do mjesta buduće brane počeli su radovi na izgradnji Akumulacije Kešinci, treće akumulacije (uz Borovik i Koritnjak) na slivu rijeke Vuke na području Osječko-baranjske županije. Izvođač radova (Zajednica ponuditelja koju čine tvrtke „Vodoprivreda“ Vinkovci, „Karašica-Vučica“ Donji Miholjac i „Vodoprivreda“ Zagreb) uveden je u posao početkom veljače, pa su već vidljivi konkretni radovi na terenu. Gradilište u blizini Semeljaca danas, 18. svibnja 2018. godine, obišli su generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević i direktor VGO Osijek Željko Kovačević.
Donna Vekić ambasadorica Osječko-baranjske županije

Župan Ivan Anušić danas (18. svibnja 2018. godine) se sastao s Donnom Vekić, Osječankom koja već u 21. godini iza sebe ima vrhunske rezultate kao profesionalna tenisačica.
- Razgovarali smo o suradnji na način da bude ambasadorica Osječko-baranjske županije koju bi promovirala u budućnosti na svojim nastupima. Smatram da je sport najkvalitetnija društvena aktivnost kojom se možemo baviti rekreativno ili profesionalno te mi je izuzetno drago što se Donna svojim trudom u sportu pozicionirala kao najperspektivnija svjetska igračica.
Erasmus+ projekt: Osjeti četiri godišnja doba izvan učionice

Sudionike međunarodnog projekta ERASMUS+, učenike i učitelje Osnovne škole Bilje i njihove goste iz Španjolske, Francuske, Italije, Turske, Grčke i Bugarske danas, 17. svibnja 2018. godine, primio je župan Ivan Anušić. Bio je to očito obostrano ugodan susret i razmjena informacija i saznanja o Osječko-baranjskoj županiji i jedinstvenom projektu učenika viših razreda osnovnih škola iz sedam europskih država.
Sinergijom lokalnog, regionalnog i nacionalnog do europskog novca

Nakon Splita i Rijeke, danas, 17. svibnja 2018. godine, na adresi Ulica Hrvatske Republike 26 u Osijeku otvorena je treća regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, zaklade koju je 2003. godine osnovao Hrvatski sabor s osnovnom svrhom promicanja i razvoja civilnoga društva, dok je otvaranje podružnica zamišljeno kako bi Zaklada na lokalnoj i regionalnoj razini pružala veću podršku korisnicima odobrenih bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Ured je otvorio ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, a događaju su nazočili ravnateljica Vladinog Ureda za udruge Helena Beus, upraviteljica Zaklade Cvjetana Plavša-Matić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te predstavnici udruga civilnog društva.
kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum