I ove godine objavljen „Javni natječaj za izradu projektnih ideja ´Pametna sela´ na području Osječko-baranjske županije“

Osječko-baranjska županija prepoznala je važnost novog koncepta razvoja ruralnih područja i izrade projekata „Pametna sela“ te je u svrhu poticanja, educiranja, podizanja svijesti i aktiviranja svih lokalnih čimbenika 2019. godine izradila Odluku o dodjeli nagrada za izradu projektnih ideja „Pametna sela“ na području Osječko-baranjske županije.

Temeljem navedene Odluke Povjerenstvo za odabir projektnih ideja “Pametna sela” drugu godinu za redom raspisuje Javni natječaj za dodjelu nagrada za izradu projektnih ideja “Pametna sela” na području Osječko-baranjske županije.

Raspisivanje drugog po redu natječaja logična je posljedica nakon jako dobro zapaženog prvog natječaja koji je proveden prošle godine i na koji je bilo pristiglo 47 prijava.  

Pravo prijave na raspisani javni natječaj imaju fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a lokacija provedbe projektne ideje mora obuhvaćati područje Osječko-baranjske županije.

Sudionicima natječaja čija projektna ideja ostvari najveći broj bodova dodjeljuje se 20 novčanih nagrada u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna kako slijedi:

- prva nagrada u iznosu od 30.000,00 kuna,

- druga nagrada u iznosu od 25.000,00 kuna,

- treća nagrada u iznosu od 20.000,00 kuna,

- četvrta nagrada u iznosu od 15.000,00 kuna,

- šest nagrada u iznosu od 10.000,00 kuna i

- deset nagrada u iznosu od 5.000,00 kuna.

Kao rezultat javnog natječaja očekujemo brojne projekte i ideje te stvaranje baze „pametnih ideja/inicijativa“ na našem području koje bi imale mogućnost konkuriranja za sredstva iz fondova Europske unije namijenjena razvoju koncepta „Pametna sela“.

Top