Sufinanciranje troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata

HŽ Putnički prijevoz d.o.o. Zagreb i Osječko-baranjska županija zaključili su Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije.

Temeljem navedenog Ugovora koji se primjenjuje od 1. siječnja 2021. godine Osječko-baranjska županija sufinancira troškove prijevoza redovitim studentima u cijelom iznosu od redovite mjesečne karte za studente prema cijenama Prijevoznika za 2. razred redovitih vlakova koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. U cijenu mjesečne karte za studente već je uračunat popust HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. Zagreb do 65% od redovit prijevozne cijene ovisno o relacije. Mjesečna karta omogućuje neograničen broj putovanja na relaciji za koju je kupljena. Za sufinanciranje troškova mjesečne karte polazišno i odredišno službeno mjesto mora biti na području Županije.

Također, Županija sufinancira i troškove prijevoza redovitim studentima s prebivalištem na području Županije, koji redovito studiraju na području Republike Hrvatske u iznosu 50% od redovite cijene pojedinačne karte prema cijenama koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. HŽ Putnički prijevoz će navedenim studentima odobriti popust u iznosu 50% od redovite cijene pojedinačne karte.

Za ostvarivanje besplatne mjesečne, odnosno pojedinačne karte potrebno je ishoditi potvrdu Upravnog odjela za gospodarstvo. Za ishođenje potvrde potrebno je dostaviti:

1. Zahtjev za izdavanje potvrde o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata na području Osječko-baranjske županije
2. Privolu za prikupljanje i obradu osobnih podataka
3. Presliku osobne iskaznice
4. Potvrdu o redovitom studiranju

Zahtjev za izdavanje potvrde može se podnijeti osobno ili poštom na adresu: Osječko-baranjska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Županijska 4, Osijek ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Dodatne informacije mogu se dobiti upitom na navedeni e-mail ili na telefon 031 221 881.

Mjesečne prijevozne karte moguće je kupiti isključivo na putničkim blagajnama gdje prodaju obavljaju radnici Prijevoznika na osnovu važeće pametne kartice s potrebnim profilom. Pojedinačne karte moguće je kupiti na putničkim blagajnama ili direktno u vlaku na osnovu važeće pametne kartice s potrebnim profilom.

 

 

 

Top