Izgradnja Nastavno športske dvorane u "Gradskom vrtu" u Osijeku

Nestankom povijesnog parka "Gradski vrt" koji je uzrokovan lociranjem speedway staze i nogometnog igrališta na njegovom mjestu nakon drugog svjetskog rata, globalno je zacrtana namjena ovog prostora kao športsko-rekreacijska. U skladu s tim Gradsko poglavarstvo Grada Osijeka je nakon izabranog Idejnog urbanističkog rješenja športsko rekreacijskog kompleksa "Gradski vrt" u Osijeku pokrenulo izradu Detaljnog plana uređenja kompleksa "Gradski vrt" kojim se između ostalog predviđa izgradnja Nastavno-športske dvorane u Gradskom vrtu u Osijeku. Projektnu dokumentaciju je izradio Zavod za arhitekturu pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu..

Gradsko Poglavarstvo je nakon izabranog Idejnog urbanističkog rješenja športsko rekreacijskog kompleksa Gradski vrt u Osijeku pokrenulo izradu Detaljnog plana uređenja kompleksa Gradski vrt kojim se između ostalog predviđa izgradnja Nastavno-športske dvorane u Gradskom vrtu u Osijeku.

Dvorana je zamišljena kao višenamjenska trodjelna nastavno-športska dvorana sa četiri borilišta i potrebnim pomoćnim i pratećim sadržajima. Smještena je u središnjem dijelu kompleksa Gradski vrt, zapadno od glavne tribine stadiona na površini između stadiona i Trpimirove ulice. Sjeverno od dvorane predviđena je glavna pješačka komunikacija iz smjera zapada koja spaja parkirališta i srednju pješačku komunikaciju smjera sjever-jug. Ishođena je građevinska dozvola, izgrađena je dvorana, parkirališta i uređen je okoliš. U dvorani se održalo Svjetsko prvenstvo u rukometu.

Ukupna vrijednost investicije je 230 milijuna kuna.

Osječko-baranjska županija je uložila 1.120.652,24 kuna u izradu projektne dokumentacije.

Top