Dizala za invalidne osobe u Ekonomskoj školi Osijek, OŠ J.A. Ćolnića Đakovo, OŠ A. Harambašića Donji Miholjac, OŠ L. Botića Viškovci, OŠ Kralja Tomislava Našice i OŠ V. Nazora Čepin

DIZALO ZA INVALIDNE OSOBE U EKONOMSKOJ ŠKOLI OSIJEK

Završetak izgradnje: 2001. godina
Vrijednost investicije: 450.000,00 kn
Investitor: Osječko-baranjska županija, Grad Osijek

Ekonomsku i upravnu školu Osijek pohađala su dva učenika s posebnim potrebama te je Osječko-baranjska županija uvrstila u proračun 400.000,00 kuna za izgradnju dizala, a Grad Osijek uz još nekoliko udruga sufinancirao je projekt. U međuvremenu izrađena je pristupna rampa i sanitarni čvor za invalide te su na taj način ostvareni osnovni preduvjeti za obrazovanje učenika s posebnim potrebama.


DIZALO ZA INVALIDNE OSOBE U OŠ J. A. ĆOLNIĆA ĐAKOVO

Završetak izgradnje: 2005. godina
Vrijednost investicije: 320.000,00 kn
Investitor: Osječko-baranjska županija, Udruga za pomoć mentalno retardiranim osobama.

Kako je školu pohađalo nekoliko učenika s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a u školi je radila jedna profesorica s invaliditetom, Osječko-baranjska županija je uz sufinanciranje Udruge za pomoć mentalno retardiranim osobama pokrenula izgradnju dizala kako bi se ostvarili osnovni preduvjeti za obrazovanje učenika s posebnim potrebama.

DIZALO ZA INVALIDNE OSOBE U OŠ A. HARAMBAŠIĆ DONJI MIHOLJAC

Završetak izgradnje: 2006. godina
Vrijednost investicije: 190.000,00 kn
Investitor: Osječko-baranjska županija

Kako je školu pohađalo nekoliko učenika s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću Osječko-baranjska županija odmah je reagirala na zahtjev škole te pokrenula ugradnju kosog dizala platforme kako bi se ostvarili osnovni preduvjeti za obrazovanje učenika s posebnim potrebama. Župan Osječko-baranjske županije pustio je dizalo u pogon na svečanosti organiziranoj za tu prigodu.

DIZALO ZA INVALIDNE OSOBE U OŠ LUKE BOTIĆA VIŠKOVCI

Završetak izgradnje: 2005. godina
Vrijednost investicije: 200.000,00 kn
Investitor: Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka

Osječko-baranjska županija nominirala je 2001. godine sanaciju zgrade škole u program CEB-5, a radovi na sanaciji završeni su 2005. godine. U sklopu sanacije ugrađeno je koso dizalo platforma, tako da su i u ovoj školi ostvareni osnovni preduvjeti za obrazovanje učenika s posebnim potrebama.

DIZALO ZA INVALIDNE OSOBE U OŠ V. NAZORA ČEPIN

Završetak izgradnje: 2007. godina
Vrijednost investicije: 100.000,00 kn
Investitor: Osječko-baranjska županija

Kako je školu pohađalo nekoliko učenika  s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću Osječko-baranjska županija odmah je reagirala na zahtjev škole, koja je imala neupotrebljivo dizalo te pokrenula radove na dizalu kako bi se dovelo u funkciju.

DIZALO ZA INVALIDNE OSOBE U OŠ KRALJA TOMISLAVA NAŠICE

Izgradnja: 2007. godina
Vrijednost investicije: 230.000,00 kn
Investitor: Osječko-baranjska županija

Na zahtjev škole u Našicama, koju je pohađalo nekoliko učenika  s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, Osječko-baranjska županija izdvojila je sredstva kako bi se izgradilo dizalo te prilagodili sanitarni čvorovi, na taj su način ostvareni osnovni preduvjeti za obrazovanje učenika s posebnim potrebama na području grada Našica.

Top