Osječko-baranjska županija - turistička destinacija

Osječko-baranjsku županiju kao autentični dragulj kontinentalnog turizma hrvatske domovine čini teritorij koji zbog prirodnih ljepota netaknute prirode (potoka, jezera, močvara, rijeka, šuma, lovišta, te Kopačkog rita kao jedinstvenog Parka prirode) izgledom podsjeća na oazu mira smještenu ispod velikog plavog neba.

Pečat području daju plodna polja, domaće životinje, pejzažni vinogradi, termalni izvori, znameniti dvorci, sakralni objekti, spomenici, parkovi, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, etno sela, ugostiteljski objekti i nadasve topli domaćini koji domaćom hranom i čuvenim vinima čine Osječko – baranjsku županiju jedinstvenom destinacijom. Odredište je to gdje se zelene linije šire poput kapilara u tkivu i nesputano priključuju prirodnom krajobrazu koji okružuje zamašno područje poželjnih odlika, značajki i sadržaja. I zaista, mještani širokog srca koje ih krasi i po kojem su poznati, žive život u suglasju s prirodom jer je zdravo živjeti moguće samo u zdravoj prirodnoj sredini, a ugodno samo u uređenom okolišu što su osobitosti Osječko – baranjske županije kao turističke destinacije koja nije podlegla hladnom masovnom turizmu.

Posjetitelji koji posjećuju ovaj kraj - prijestolnicu kontinentalnog turizma koji je dao veliki doprinos u stvaranju nezavisne i slobodne Republike Hrvatske, za svoje zadovoljstvo, radi odmora ili razonode, imaju priliku doživjeti i proživjeti misterioznu i nikad do kraja ispričanu Slavonsku priču. Originalni događaji, odmor u otmjenom ladanju i etno selima, šetnja raskošnim parkovima i vinskim cestama obogaćenim šarolikim pastelnim bojama i mekim mirisima, tajanstveni dvorci, vožnja brodom po velikim rijekama uz melodije tišine i cvrkut ptica, samo su neki od načina interpretiranja naše kulture i povijesti na koju smo osobito ponosni.

Došli nam cestom, rijekom ili zrakom, gostoljubivost, srdačnost i smirenost naših ljudi dočekat će vas s entuzijazmom, razumijevanjem i predanošću jer smatramo da je unikatno vrijeme najviše što nekome možemo ponuditi, a upravo je ono iznimno važan temelj stvaranja veze između domaćina i turista koji teži razglednici na srcu po kojoj će ispisati osobne osvrte s našeg kraja.

U svoje bogatstvo, kada govorimo o proizvodnji hrane, s ponosom ubrajamo domaće i ekološke proizvođače hrane te njihove izvorne proizvode koji su povezani s različitim tradicionalnim metodama proizvodnje koja omogućuje jedinstvene okuse pružajući raznovrsnost i autentičnost koja se sve više traži.

Uz velike vinarije čija su vina poznata diljem tržišta Europske unije i trećih zemalja, posjetite nas i upoznajte sve više malih proizvođača vina s ovog čuvenog područja koji pomno i s puno ljubavi proizvode kapljice blaga u čaši. A kada se tijelo i duša nasite, grijeh je ne upoznati atrakcije ovozemaljskog raja s područja koje nudi zabavu i opuštanje u umirujućem ambijentu panonske ravnice.

Top