Općina Donja Motičina proslavila svoj Dan

23 Lipanj 2022

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule hrvatske branitelje te svečanom sjednicom Općinskog vijeća, danas (23. lipnja 2022. godine) je proslavljen Dan Općine Donja Motičina. Svečanosti su uz općinskog načelnika Željka Kovačevića, nazočili zamjenik župana i izaslanik predsjednika Vlade, Josip Miletić, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnici Goran Ivanović i Hrvoje Šimić, ujedno i izaslanik predsjednika Sabora te drugi uvaženi gosti.

- Ime naše Općine u knjigama se spominje od 1229. godine, a u samostalnoj RH administrativno je ustrojena 1997. godine. Tijekom dugih 25 godina napravljeno je puno za poboljšanje uvjeta života naših mještana, a najvažniji projekti u prethodnom razdoblju tiču se rekonstrukcije i uređenja pješačkih staza, izgradnje rasvjete, katastarskih izmjera te asfaltiranja cesta. Također, sklopili smo ugovor o partnerstvu na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture „Aglomeracija Našice“, čime ćemo 99% riješiti odvodnju, a 100% vodoopskrbu u sva tri naselja. Zahvaljujući odličnoj suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Vladom RH siguran sam da ćemo uspješne projekte provoditi i u budućnosti – kazao je općinski načelnik Željko Kovačević.

Čestitku povodom Dana Općine svim mještanima uputio je i zamjenik župana Josip Miletić naglasivši kako je zamjetan napredak i razvoj čitave Općine.

- Osječko-baranjska županija sudjelovala je u nizu općinskih projekata, posebno na području zdravstva i obrazovanja, ali i izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture. Tim smjerom ćemo ići i u budućnosti s ciljem ravnomjernog razvoja čitave županije – rekao je Miletić.

Top