31000 Osijek, Trg Ante Starčevića 2           

Na Pampasu otvoreni sajmovi SALORI i MOTOMOBIL

22 Travnja 2022

Na prostoru Pampas u Osijeku danas (22. travnja 2022. godine) otvoreni su 17. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI i 24. Sajam automobila i prateće industrije MOTOMOBIL. Na 2.000 m² zatvorenog i 3.000 m² otvorenog izložbenog prostora predstavlja se više od 100 izlagača, a sajamska priredba s nizom popratnih događanja traje do 24. travnja. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Na svečanom otvaranju izlagače i posjetitelje pozdravili su direktor Osječkog sajma d.o.o. Alen Vukašinović, predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever, dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zlatko Stolnik, saborski zastupnik Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić te ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, koja je i otvorila ovaj trodnevni sajam.

- Sajam je mjesto okupljanja i poslovne suradnje, kao i mogućnost malim i srednjim poduzetnicima da pokažu sve što imaju i mogu ponuditi u području lova, ribolova i turističke djelatnosti, a znamo da je Slavonija bogata prirodnim ljepotama koje se pokazuju na ovakvom specijaliziranom sajmu. Takva događanja želimo nastaviti i razvijati, a radimo i na privlačenju izvora financiranja putem EU sredstava, kako bi razvijali lov, ribolov i turizam kao zajedničku ponudu - kazala je ministrica Nataša Tramišak.

Dodala je kako se u Osijeku u suradnji Vlade RH, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije gradi novi Gospodarski centar i sajamski prostor na komu će se moći ponuditi i novi specijalizirani sadržaj, gastronomski sajam, koji će sigurno doprinijeti većem interesu i broju turističkih posjeta.

- Lovstvo i ribolov, kao i očuvanje tradicije i prirode imaju značajnu ulogu u našem društvu te predstavljanju neke od kvaliteta na koje trebamo biti ponosni, a u Slavoniji i Baranji imamo puno toga za pokazati - rekao je zamjenik župana Josip Miletić. Poželio je uspješan nastup izlagačima te naglasio kako će se uz potporu institucija i ovaj sajam nagodinu održati u novom Gospodarskom centru.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić izrazio je zadovoljstvo što se nakon dvije pandemijske godine ponovno organiziraju sajmovi i što se povećava interes za ta događanja. - Kada je riječ o lovnom, ribolovnom i kontinentalnom turizmu, ovo je najznačajniji sajam u Hrvatskoj, a siguran sam da će uz novi Gospodarski centar ovakvi sajmovi postati još jači i brojniji - rekao je.

U sklopu popratnih sajamskih priredbi, uz ostalo, održat će se sjednice Organizacijskog odbora 68. Svjetskog prvenstva za nacije u lovu ribe udicom na plovak i Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza, zatim završna ocjena trofeja divljači u lovnoj 2021/2022. godini, natjecanje u lovu ribe udicom na plovak, revijalno kuhanja čobanca, 7. Državno prvenstvo HŠRS u kuhanju fiš paprikaša „'Fiš majstor“ i druga događanja.

Top