Print this page
Subota, 25 Rujna 2021

Bicikliranje, boravak u prirodi i druženje s obitelji na još jednom FEBIRE-u

Savez sportske rekreacije Sport za sve Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim savezom športske rekreacije „Sport za sve“, od 24. do 26. rujna 2021. godine organizira FEBIRE – Festival biciklističke rekreacije Hrvatske.

FEBIRE je sportsko-rekreacijski te turističko-kulturni projekt namijenjen svim generacijama s ciljem proširivanja svijesti o važnosti kretanja i zdravog načina života, poticanje djece, mladih i odraslih osoba na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu.

Start utrke u Osijeku, ispred Veslačkog kluba „Iktus“ otvorio je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić koji je istaknuo kako je ovo još jedan primjer koliko sport okuplja ljude, a posebno veseli vidjeti obitelji u zajedničkom bicikliranju.

Tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković naglasio je kako je želja organizatorima ove manifestacije potaknuti ljude na boravak u prirodi, bavljenje sportom i brigu o vlastitom zdravlju.

- Ovo je jedna od aktivnosti kojom želimo popularizirati biciklizam i cikloturizam, ali i sport te boravak u prirodi. FEBIRE se održava četvrti put i ukupno sudjeluje nešto više od 800 sudionika. Rute kreću iz Belišća, Belog Manastira, Vukovara i Osijeka, a priča završava u Zlatnoj Gredi druženjem i koncertom Igora Delača – zaključio je Ižaković.