Evidencija pravnih osoba u sportu

 

Sukladno članku 42. stavak 3. Zakona o sportu ("Narodne novine" broj 141/22.)(u daljnjem tekstu: Zakon) pravna osoba ne može započeti s obavljanjem sportske djelatnosti prije upisa u Evidenciju pravnih osoba u sportu koja je sastavni dio Nacionalnog informacijskog sustava u sportu.

Sukladno čl. 66. st. 3. Zakona propisano je da su obveznici unosa i ažuriranja podataka u Evidenciju pravnih osoba u sportu: Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski paraolimpijski odbor, Hrvatski sportski savez gluhih, Hrvatski akademski sportski savez, Hrvatski školski sportski savez, nacionalni sportski savezi i tijelo državne uprave nadležno za sport.

Člankom 66. stavkom 14. propisano je da Zahtjev za upis u Evidenciju pravnih osoba u sportu pravne osobe koje nisu članice krovnog sportskog udruženja ili nacionalnog sportskog saveza podnose tijelu državne uprave nadležnom za sport – Ministarstvu turizma i sporta – Upravi za sport.

Nadalje, člankom 11. Pravilnika o Registru samostalne sportske djelatnosti ("Narodne novine" broj 91/23.) propisano je da se Registar sportskih djelatnosti koji se vodio sukladno Pravilniku o Registru športskih djelatnosti ("Narodne novine" broj 112/06), u dijelu koji se odnosi na pravne osobe (Registar sportskih djelatnosti - pravne osobe) trajno čuva u nadležnom upravnom tijelu županije.

Slijedom iznesenoga, Registar sportskih djelatnosti – pravne osobe koji se vodio pri Upravnom odjelu za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije prestaje postojati te se sva daljnja komunikacija odvija prema nacionalnim sportskim savezima, Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom paraolimpijskom odboru, Hrvatskom sportskom savezu gluhih, Hrvatskom akademskom sportskom savezu, Hrvatskom školsko sportskom savezu te tijelu državne uprave nadležnom za sport (Ministarstvo turizma i sporta, Uprava za sport na e-adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Detaljnije informacije možete pronaći na sljedećej poveznici:

min sport

Prisavlje 14, 10000 Zagreb 
Služba za zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i informatizaciju u sportu
   + 385 1 604 2981
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  www.mint.gov.hr
 
Evidencija pravnih osoba u sportu

Top