×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home2/obzhr/public_html/images/28082017
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/28082017

Bogata gastro i eno ponuda Osječko-baranjske županije predstavljena u Vrbniku

Osječko-baranjska županija obiluje turističkim potencijalima među kojima se osobito ističe enogastronomija kao vrhunski turistički proizvod. Slavonske i baranjske delicije te vrhunska vina prepoznatljivi su u Hrvatskoj i šire. Razlog tome su i sve učestalija predstavljanja turističkih potencijala i ponude Osječko-baranjske županije na sajmovima i turističkim manifestacijama u regiji. Tako su proizvođači vina, autohtonih proizvoda poput kulena i sira te voćnih rakija s područja naše županije tradicionalni gosti na manifestaciji „Dani vina otoka Krka“ u Vrbniku, već sedmi put. Ova manifestacija je važna i za pronalazak novih tržišta za naša vrhunska vina i bogatu gastro ponudu. Mjesto je to razmjene iskustava proizvođača s kontinenta koji predstavljaju svoju gastro i eno ponudu, a poslovni partneri s mora predstavljaju turistička iskustva koja se mogu primijeniti i na ruralni turizam Slavonije i Baranje.

- Ovo je izvrstan način suradnje dvaju turističkih zajednica i županija jer imamo priliku gostima koji su svoj godišnji odmor odlučili provesti na moru, predstaviti bogatu ponudu kontinenta. S druge strane, kada je riječ o turizmu, zasigurno i mi kontinentalci možemo naučiti od kolega iz Primorsko-goranske županije. Dosadašnja suradnja je rezultirala time da u većini restorana i hotela na otoku Krku danas imate vina iz Osječko-baranjske županije i naši su vinari zadovoljni – rekao je Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.

Organizator manifestacije je Turistička zajednica Općine Vrbnik u suradnji s Općinom Vrbnik, a inicijativa je potekla od Vrbničkih vinara. Dani vina kontinuirano se održavaju zadnjeg vikenda u kolovozu od 2004. godine uz gostovanje vinara i izlagača iz različitih dijelova Hrvatske.

Sudionici ovogodišnje manifestacije s područja Županije bili su: Vinarija Iuris Dalj planina - vino, Podrumi Kolar Suza - vino, OPG Pavičić Petrijevci - voćne rakije, likeri, džemovi, OPG Pleli Osijek - kupinovo vino, OPG Dobrovac Kneževi Vinogradi - kulen i drugi suhomesnati proizvodi, OPG Koprivčić Osijek - kupinovo vino, OPG Đurković Marjančaci - kozji sir, vinari s vinske ceste Zlatarevac - misna vina, OPG Lukačević Trnava, OPG Glavaš Bizovac - kravlji sir te Gitini kolači Osijek - kolači. Glazbom je domaćine i turiste oduševio tamburaški sastav s područja naše županije - Hrvatski sokol.

- Osječko-baranjska županija će nastaviti poticati naše proizvođače vina i drugih proizvoda koji su dio turističke ponude kada govorimo o sajmovima i manifestacijama izvan naše županije. No, naglasak ćemo u budućnosti staviti na implementaciju svega onoga što smo vidjeli i naučili te koristeći naše nevjerojatne turističke potencijale podići ruralni turizam Slavonije i Baranje na puno višu razinu nego je to bilo do sada. Sustavnim planiranjem manifestacija, ali i rješavanjem gorućeg turističkog problema kod nas, a to su smještajni kapaciteti učinit ćemo turizam jednom od glavnih pokretača razvoja Osječko-baranjske županije - zaključio je župan Anušić.

{gallery}28082017{/gallery}

Top