Učimo zajedno

Naziv projekta:

Učimo zajedno - osiguravanje pomoćnika djeci s teškoćama u osnovnoškolskim ustanovama Osječko-baranjske županije

Program potpore:
Europski socijalni fond

ljud potencijal th           str fondovi th

 

Nositelj: Osječko-baranjska županija

Partneri:

  • Udruga djece i mladih s poteškoćama "Zvono" Belišće,
  • Udruga osoba s invaliditetom Našice,
  • Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đakovo,
  • Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i
  • Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje

 

Vrijednost projekta: 3.103.340,00 kn (100% iz ESF-a i Državnog proračuna Republike Hrvatske)

Trajanje projekta: 12 mjeseci (01. rujna 2014. - 31. kolovoza 2015.)

Ciljevi projekta:

  1. Unaprijediti socijalno uključivanje djece s teškoćama u redovit sustav obrazovanja i samim tim osigurati 60 pomoćnika u nastavi za 61 učenika/učenicu s teškoćom;
  2. Uspostaviti mehanizam međusektorske suradnje ključnih dionika na razini županije u provedbi socijalne inkluzije djece i mladih;
  3. Smanjiti broj nezaposlenih osoba na području Osječko-baranjske županije.

Elementi projekta:

selekcija i edukacija osoba za pomoćnike učenicima s teškoćama, neposredan rad pomoćnika učenicima s teškoćama, izrada priručnika "Učimo zajedno" za odgojno-obrazovni rad s djecom s teškoćama , promidžba i vidljivost, te upravljanje projektom i administracija.

Očekivani rezultati:

Poboljšati socijalnu uključenost kroz inkluzivno obrazovanje za najmanje 60 djece, povećati razinu znanja i vještina 60 nezaposlenih osoba i učiniti ih konkurentnijim na tržištu rada.

 

ucimo zajedno FINAL thumb1   prew LETAK Page thumb 1   film ucimo zajedno2    

AKTIVNOSTI

 

 31.08.2015  ODRŽAN 3. INFO DAN ZA ŠKOLE U OKVIRU PROJEKTA „UČIMO ZAJEDNO“
U Osječko-baranjskoj županiji je jučer, 31. kolovoza 2015. godine od 10:00 do 13:00 sati održan 3. INFO DAN ZA ŠKOLE u okviru projekta  „Učimo zajedno“ – osiguravanje pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama u osnovnoškolskim ustanovama Osječko-baranjske županije.

Slike

Opširnije

Video

 

 28.05.2015.  ODRŽAN 2. INFO DAN ZA ŠKOLE U OKVIRU PROJEKTA „UČIMO ZAJEDNO“
U Osječko-baranjskoj županiji je jučer, 28. svibnja 2015. godine od 10:00 do 13:00 sati održan 2. INFO DAN ZA ŠKOLE u okviru projekta  „Učimo zajedno“ – osiguravanje pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama u osnovnoškolskim ustanovama Osječko-baranjske županije.
Projekt osigurava pomoćnike za 61 dijete s teškoćama u osnovnim školama na području naše županije i u cijelosti je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna, ukupno 3.103.340,00 kn.

Slike

Opširnije

 

 05.02.2015.   U Osječko-baranjskoj županiji je jučer, 29. siječnja 2015. godine od 10:00 do 13:30 sati održan INFO DAN ZA ŠKOLE u okviru projekta  „Učimo zajedno“ – osiguravanje pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama u osnovnoškolskim ustanovama Osječko-baranjske županije.

Slike

Opširnije

 

27.01.2015.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas u Osječko-baranjsku županiju, Velika vijećnica, Županijska 4 u Osijeku,  u četvrtak 29. siječnja u 10:00 sati,  na INFO DAN ZA ŠKOLE koji se održava u okviru projekta „Učimo zajedno“
– osiguravanje pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama u osnovnoškolskim ustanovama Osječko-baranjske županije.
Projekt osigurava pomoćnike za 61 dijete s teškoćama u osnovnim školama na području naše županije i u cijelosti je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna.
Putem INFO DANA želimo vas upoznati s projektom, osigurati vašu podršku u provedbi projekta ali i dobiti stručnu pomoć i sugestije u senzibilizaciji svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa i javnosti.
INFO DAN je prije svega namijenjen psiholozima, defektolozima, pedagozima i nastavnicima koji se u svom svakodnevnom radu susreću s djecom s poteškoćama, te vjerujemo da će sve škole u ovom događaju uvidjeti značaj naših zajedničkih napora i sudjelovati na istom. Nastojali smo poziv uputiti svim dionicima jer je njihovo znanje i iskustvo vrlo važno kako za provedbu i održivost projekta, tako i za sve daljnje aktivnosti. 20.11.2014.   Osječko-baranjska županija je 20. studenoga 2014. godine predstavljanjem projekta „Učimo zajedno“ obilježila i Međunarodni dan djeteta koji se širom svijeta obilježava s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Projekt „Učimo zajedno“ usmjeren je izjednačavanju mogućnosti za potpuno uključivanje učenika s teškoćama u život zajednice kojoj pripadaju, naročito u redovitu nastavu koju djeca s teškoćama uspješno pohađaju s pomoćnicima u nastavi.


Opširnije

Top