Utorak, 16 Listopada 2018

Novi natječaj za najbolju poduzetničku ideju

Osječko-baranjska županija i ove godine nastavlja svoj jedinstveni projekt poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, pa je danas, 16. listopada 2018. godine, potpisan Ugovor o sponzorstvu najbolje poduzetničke ideje na području Osječko-baranjske županije u 2018. godini. U ime Osječko-baranjske županije ugovor je potpisao zamjenik župana Goran Ivanović, a ostali potpisnici su predstavnici Cestinga d.o.o. Osijek (Nikola Ercegovac), HGK Županijske komore Osijek (Zoran Kovačevć) i Slatinske banke d.d. (Andrej Kopilaš). 

Ukupni fond nagrada u natječaju za 2018. godinu iznosi 44.000,00 kuna, s time da će prva nagrada iznositi 10.000,00 kuna, druga 8.000,00 kuna, treća 6.000,00 kuna te deset nagrada po 2.000,00 kuna. Natječaj će biti objavljen na Internet stranicama Osječko-baranjske županije 19. listopada, a traje 40 dana.

- Za svaki početak potrebna je ideja, a Osječko-baranjska županija svojim mjerama i aktivnostima nastoji izravno i aktivno pridonijeti stvaranju pretpostavki i okruženja stimulativnog za razvoj poduzetništva. Riječ je o kreditiranju poduzetnika, informiranju i edukacijama, poticanju osnivanja poduzetničkih zona, poticanju razvoja "start-up" poduzeća i drugim mjerama. Jedan od značajnih projekata u tom području je i projekt "Najbolja poduzetnička ideja", pokrenut još 2006. godine, kako bi poticali "start-up" poduzetnike,  ali i osobe koje tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, na stvaranje novih proizvoda, odnosno usluga koji se mogu ponuditi tržištu. Dosadašnji natječaji su ispunili svoj osnovni cilj. Stvorili su pozitivnu poduzetničku klimu te bili poticaj poduzetnicima početnicima i fizičkim osobama u njihovom nastojanju da budu što uspješniji u svojim poslovnim poduhvatima – rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.

Top