Petak, 26 Svibnja 2023

U Feričancima obilježen Dan Općine

U povodu Dana Općine i blagdana Duhova danas (26. svibnja 2023. godine) u Društvenom domu u Feričancima održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Feričanci. Uz vijećnike i predstavnike udruga i društvenog života ove općine, sjednici su nazočili predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić, saborski zastupnici Goran Ivanović i Hrvoje Šimić, načelnici susjednih općina i drugi gosti.

Općinski načelnik Marko Knežević govorio je o realiziranim i projektima u tijeku. Posebno je naglasio projekte Zaželi, izgradnju novog dječjeg vrtića i sufinanciranje rada vrtića, uređenje nerazvrstanih cesta, društvenih domova, sportskih terena i igrališta i druge aktivnosti. Naglasio je kako su, uz velike projekte, izuzetno važni i oni financijski manji, poput stipendija i potpora  studentima i učenicima, sufinanciranje manifestacija i drugih programa, a sve se čini kako bi poboljšali kvalitetu i uvjeta života te stvarali pozitivnu poduzetničku klimu u Općini Feričanci.

U ime župana Ivana Anušića i u osobno ime nazočne na sjednici pozdravila je predsjednica Skupštine OBŽ Ivana Bagarić. Čestitala je načelniku i njegovim suradnicima na projektima koje realiziraju, kao i poduzetnicima koji, kako je rekla, načelniku i općinskoj upravi daju vjetar u leđa i stvaraju pozitivnu klimu za život i budućnost Feričanaca. - U proteklom razdoblju  Županija je bila kvalitetan partner Općini Feričanci na svim vašim razvojnim projektima. Tako će biti i u budućnosti, a sve u svrhu ravnomjernog razvoja naše županije - kazala je.

Načelnik Marko Knežević i predsjednik Vijeća Marin Benić uručili su Javno priznanje Općine Feričanci za izniman doprinos i nesebičnu pomoć u razvoju općine Ivanu Ergoviću, predsjedniku Uprave Nexe d.d..

Top