Petak, 26 Svibnja 2023

Otvoren novi Društveni dom u Vuki

Uz prigodnu svečanost - na kojoj su se okupili općinski vijećnici, predstavnici udruga i društvenog života naselja i Općine Vuka - danas je na kraju Ulice Stjepana Radića u Vuki otvoren novi Društveni dom. Svečanosti je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

- Općina Vuka od 90-ih godina nije imala Društveni dom, no 2015. godine smo od Lovačkog društva „Kuna“ Vuka za 400.000,00 kuna kupili zgradu koja je bila u izgradnji kao lovački dom,. Nisu u tomu uspjeli, a Općini je trebao Društveni dom te smo kupili i krenuli s dovršetkom izgradnje i stavljanjem zgrade u funkciju. Projekt je od samog početka bio među prioritetnim projektima Općine Vuka, a ukupno je za dovršetak i stavljanje u funkciju utrošeno 1.637.461,79 kuna na radove i usluge te 405.743,74 kuna na opremanje - rekao je općinski načelnik Damir Maričić. Zahvalio je Županiji na velikoj financijskoj pomoći (658.500,00 kuna), kao i Ministarstvu graditeljstva koje je pomoglo sa 70.000,00 kuna.

Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je općinskom vodstvu i mještanima na završetku izgradnje i otvaranju Društvenog doma. - Od ukupne vrijednosti ove investicije, Županija je pomogla izgradnju s otprilike jednom trećinom potrebnih sredstava. No, važno je da će Dom služiti za brojne događaje i manifestacije, kao i druge potrebe i Općine i mještana. Poznato je da je u Općini puno projekata u tijeku i da načelnik pokazuje značajnu energiju u njihovoj realizaciji, u čemu svima želim puno uspjeha, a Županija će kroz partnerski odnos i dalje pomagati značajne projekte u Općini Vuka - poručio je Miletić.

Top