Četvrtak, 25 Svibnja 2023

Uz 22. Kulinijadu obilježen Dan Općine Jagodnjak

Obilježavanje Dana Općine Jagodnjak ove je godine počelo 21. svibnja, kada je održana svečana sjednica Općinskog vijeća i koncert malih folkloraša, a danas (25. svibnja 2023. godine) u Jagodnjaku je upriličen središnji dio proslave - tradicionalna, već 22. Kulinijada.

Na 22. Kulinijadu pristiglo je 111 uzoraka ovog jedinstvenog proizvoda, a pobjednici su OPG Barić i Matija Povoljnjak, oba s 93 od 100 mogućih bodova.

Program i natjecanja na Kulinijadi pratio je veliki broj mještana Jagodnjaka i susjednih naselja, sudionici natjecanja, proizvođači i ljubitelji kulina, kao i drugi gosti, a svima je dobrodošlicu poželjela općinska načelnica Danijela Mlinarević.

Dan Općine Jagodnjak nazočnima na Kulinijadi, kao i svim mještanima, čestitali su i zamjenici župana Josip Miletić i Radomir Čvarković, koji su potom sudjelovali i u dodjeli nagrada najboljim proizvođačima.

- Svim stanovnicima Općine Jagodnjak čestitam Dan njihove općine, a sudionicima natjecanja na izvrsnim proizvodima i održavanju ove tradicionalne manifestacije - rekao je zamjenik župana Josip Miletić te naglasio dobru suradnju Općine Jagodnjak i Osječko-baranjske županije.

Top