Srijeda, 22 Ožujka 2023

Likovna izložba darovitih učenika i mentora Osječko-baranjske županije

Osječko-baranjska županija u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja likovne kulture Osječko-baranjske županije povodom Međunarodnoga dana darovite djece organizirala je, u utorak, 21. ožujka 2023. godine, Izložbu učeničkih i mentorskih radova kojoj je uz pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Mirandu Glavaš Kul, nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

- Izuzetno smo ponosni na postavljenu izložbu, za koju se nadam da će u godinama pred nama postati tradicija. Osječko-baranjska županija prepoznaje i nastoji njegovati darovitost djece koji su na neki način lokomotiva razvoja ostaloj djeci te će u budućnosti kreirati napredak gospodarstva u našoj županiji. U tom smislu, razvijamo i Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske u kojem će učenici imati priliku usavršiti svoja znanja i vještine zahvaljujući suvremeno opremljenim prostorima – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Cilj ove izložbe je istaknuti i prezentirati učeničku likovnu darovitost i talent, razviti darovitost i kreativnost te izgraditi kulturni identitet, ali i osvijestiti važnost stvaranja kreativnih sadržaja vezanih uz materijalnu i nematerijalnu baštinu. Izloženo je 38 učeničkih radova (uzrast od 5. do 8. razreda) iz svih dijelova županije i 26 mentorskih radova, a tri najbolja učenička rada odabrao je stručni žiri u sastavu: doc. art. Jelena Kovačević, doc. art. Mario Matoković i ravnatelj Kulturnog centra Osijek Kristijan Majić. Također, Stručno povjerenstvo je, zbog iznimno visoke kvalitete radova, nagradilo i tri rada koji su izdvojeni odlukom povjerenstva, a ova je kreativna priča zaokružena posebnim katalogom radova čiji su autori predgovora doc. dr. sc. Lana Skender i doc. art. Zlatko Kozina.

Top