Četvrtak, 11 Studenog 2021

Dan Grada Belog Manastira

Povodom Dana Grada Belog Manastira i blagdana svetog Martina biskupa, zaštitnika grada, 11. studenoga 2021. godine održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz vijećnike sjednici su nazočili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, saborski zastupnici Stipan Šašlin, Veljko Kajtazi i Robert Jankovics te drugi uzvanici.

O ukupnim aktivnostima te planovima i projektima razvoja Belog Manastira govorio je gradonačelnik Tomislav Rob. Kao prioritete u narednom razdoblju istaknuo je daljnji razvoj poduzetništvo, dovršetak Koridora 5C, nastavak provedbe urbane aglomeracije, izgradnju stadiona, kao i razvoj infrastrukture za mlade.

- Grad Beli Manastir kao središte Baranje odlično surađuje s Osječko-baranjskom županijom, ministarstvima i Vladom RH, a projekti koji se ovdje razvijaju su prije svega projekti u cestovnoj infrastrukturi kao što su obilaznica grada i dovršetak Koridora 5c koji će dodatno osnažiti položaj Baranje i Belog Manastira. Projekti se uglavnom realiziraju kroz fondove EU, što je pohvalno, te zajedno s Osječko-baranjskom županijom, a između ostalih izdvojio bih projekt besplatne prehrane za sve učenike osnovnih škola - rekao je župan Ivan Anušić te svim žiteljima Belog Manastira čestitao Dan Grada i blagdan sv. Martina.

Gradonačelnik Tomislav Rob uručio je najviša gradska priznanja istaknutim pojedincima i udrugama.  Tako su za izuzetan doprinos u obrani suvereniteta i neovisnosti Republike Hrvatske dodijeljene Zlatne plakete Grada Belog Manastira ”Sveti Martin” ratnoj postrojbi IV. Policijske postaje Beli Manastir čiji je pravni sljednik Policijska udruga branitelja Baranje iz Bilja, a preuzeo ju je Anto Prgomet te 135. brigadi Hrvatske vojske. Povelje Grada Belog Manastira za zasluge u području sporta i društvenih djelatnosti i aktivnosti primili su Bariša Boras, Nikola Arco, Dragan Bertok i saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

Top