Četvrtak, 18 Ožujka 2021

Škola u Grabovcu prvi put kvalitetno obnovljena

Župan Ivan Anušić obišao je danas (18. ožujka 2021. godine) još jednu županijsku investiciju, energetski obnovljenu zgradu Područne škole Grabovac u Općini Čeminac. Vrijednost tog projekta je 1.230.198,75 kuna, a realiziran je sredstvima fondova Europske unije, resornog ministarstva i Osječko-baranjske županije. Inače, vrijednost županijskih ulaganja na području Općine Čeminac u protekle četiri godine iznosi više od 2,5 milijuna kuna.

- U protekle četiri godine izuzetno nam je bio važan ravnomjeran razvoj svih općina i gradova na području Županije u koje smo, na inicijativu načelnika i gradonačelnika, nastojali ulagati značajna sredstva. Ipak, moram napomenuti da Osječko-baranjska županija ima 42 jedinice lokalne samouprave, a Općina Čeminac je jedna od samo dvije općine koja ne sudjeluje u sufinanciranju školskog obroka kroz naš projekt „Školski obrok za sve“, već ga u cijelosti financira Osječko-baranjska županija u iznosu od 320.000,00 kuna. Također, Županija je energetski obnovila zgrade područnih škola u Grabovcu i Kozarcu, sufinancirali smo projektnu dokumentaciju za izradu projekata na području Općine Čeminac, kroz projekt Dostupnija primarna zdravstvena zaštita opremali smo ambulantu u Čemincu - rekao je župan Ivan Anušić.

Ivica Prgomet, ravnatelj Osnovne škole Kneževi Vinogradi u čijem sastavu djeluje Područna škola Grabovac, ističe kako je školska zgrada u Grabovcu prvi put ozbiljnije obnovljena nakon 1998. godine, i to zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji.

- Učenici konačno imaju lijep, siguran i topao objekt. Razlog je to i osmjeha na njihovim licima, što naše djelatnike, ali i širu zajednicu čini izuzetno sretnima - kazao je Prgomet.

Top