Utorak, 09 Lipnja 2020

Po najvišim standardima počinje gradnja Mrežnog centra Osijek

Ugovor o izgradnji Mrežnog centra Osijek, investiciji ukupne vrijednosti 45 milijuna kuna, danas (9. lipnja 2020. godine) potpisali su predsjednik Uprave Hrvatskog operatora prijenosnog sustava Tomislav Plavšić i Dragutin Kamenski, direktor tvrtke Kamgrad d.o.o. koja je izvođač radova. Svečanom potpisivanju u prostorijama HOPS-a Prijenosnog područja Osijek nazočio je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Uoči potpisivanja upriličena je prezentacija projekta izgradnje Mrežnog centra Osijek i pratećih objekata HOPS-a, nakon koje je župan Anušić rekao kako je svaka investicija dobrodošla za područje Slavonije i Baranje te pohvalio što i HOPS ravnomjerno ulaže na cijelo područje Hrvatske.

- Mrežni centar Osijek pokriva područje pet slavonskih županija, odnosno distribucijskih područja te obavlja izuzetno važnu funkciju, funkciju 24/7 nadzora elektroenergetskog sustava i u tom smislu se mora osigurati adekvatan prostor MC-a, što ćemo postići ovim projektom. Novi suvremeno opremljeni objekt je važan za ukupnu sigurnost elektroenergetskog sustava i postizanje još kvalitetnije opskrbe električnom energijom na ovom području, a time ćemo omogućiti i bolji razvoj lokalnog gospodarstva. Rok izvršenja radova je 24 mjeseca - rekao je predsjednik Uprave HOPS-a Tomislav Plavšić

Voditelj projekta izgradnje Mrežnog centra Osijek Saša Maligec dodao je da je izrađena kompletna projektna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola, u narednih 45 dan izvođač će biti uveden u posao, a potom za 18 mjeseci treba završiti radove i opremanje objekta po najsuvremenijim standardima.

Iz Mrežnog centra Osijek nadzire se i upravlja dijelom elektroenergetskog sustava koji je u nadležnosti Prijenosnog područja Osijek što podrazumijeva nadzor i upravljanje nad 23 transformatorske stanice i 1.256 kilometra visokonaponskih vodova u pet slavonskih županija.

Top