Zamjenici Župana

Župan ima dva zamjenika koji se biraju zajedno s njim na neposrednim izborima sukladno posebnom zakonu. Pored toga, jedan zamjenik se bira iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine.

Zamjenici pomažu županu u obavljanju poslova iz njegovog djelokruga koje im on povjeri, zamjenjuju ga u slučaju njegove odsutnosti ili spriječenosti da obavlja svoju dužnost te obavljaju druge poslove sukladno propisima i općim aktima Županije. Župana u slučaju njegove duže odsutnosti ili spriječenosti zamjenjuje zamjenik župana koga on odredi.

Na izborima 2017. godine za zamjenike župana izabrani su Petar Lagator, Goran Ivanović Lac i mr. sc. Radomir Čvarković.
 

Zamjenik župana Petar Lagator je rođen 16. srpnja 1963. godine u Viškovcima. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu 1989.g. i stekao zvanje diplomiranog inženjera strojarstva. 2017.g. završio je Poslijediplomski specijalistički studij, smjer organizacija i managament, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te stekao akademski naziv sveučilišni specijalist organizacije i managamenta. Radio je kao profesor u Valpovu i Belišću, a u više mandata je bio gradski vijećnik u Gradu Valpovu i Gradu Osijeku te vijećnik Skupštine Osječko-baranjske županije. Bogato radno iskustvo stekao je radeći u realnom sektoru na poslovima rukovođenja i upravljanja tvrtkama. Bio je dugogodišnji direktor Croatia osiguranja Filijale Osijek. Dragovoljac je Domovinskog rata i s obitelji živi u Osijeku.

Sjedište: 31000 Osijek, A. Starčevića 2
Tel: (031) 221-506
Telefax: (031) 221-509
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


 

Zamjenik župana Goran Ivanović Lac rođen je 20. kolovoza 1967. godine u Osijeku. Trgovačku školu završio u Osijeku. Dugogodišnji je aktivni član Hrvatske demokratske zajednice. U posljednjem sazivu skupštine Osječko-baranjske županije obnašao je dužnost potpredsjednika Županijske skupštine. Aktivan je u društvenom životu, predsjednik je Kulturno-umjetničkog društva „Šokadija“ Ladimirevci te je 36 godina aktivan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ladimirevci. Urednik je i voditelj televizijske emisije o glazbi, a kao dugogodišnji glazbenik autor je mnogih tamburaških hitova. S obitelji živi u Ladimirevcima.

 

Sjedište: 31000 Osijek, A. Starčevića 2
Tel: (031) 221-508
Telefax: (031) 221-534
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 

 

Zamjenik župana mr. sc. Radomir Čvarković izabran je za zamjenika župana Osječko-baranjske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine. Rođen je 24. svibnja 1976. godine u Kneževu sa stalnim prebivalištem u Dardi. Zvanje magistra biotehničkih znanosti stekao je na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2001. godine je vijećnik u Općinskom vijeću Općine Darda, a od 2009. do 2017. godine zamjenik načelnika Općine Darda iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine. Od 2008. do 2012. godine predsjednik je Općinske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke, a od 2012. godine obnaša dužnost predsjednika Županijske organizacije SDSS-a Osječko-baranjske županije te je član Glavnog odbora SDSS-a. Član je Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Darda u kojem obavlja dužnost tajnika te član Predsjedništva SKD „Prosvjeta“ Pododbor Darda.

Sjedište: 31000 Osijek, A. Starčevića 2
Tel: (031) 221-709
Telefax: (031) 221-713
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Top