U Antunovcu otvorena prva ispostava HAMAG-BICRO u Slavoniji

04 Rujna 2019

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je danas (4. rujna 2019. godine) svoju ispostavu u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac u Gospodarskoj zoni ove općine. Prva je to ispostava ove agencije na području Slavonije, Baranje i Srijema kojom se - kako kaže zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO Mario Turalija - osluškujući potrebe poduzetnika nastoji poboljšati neravnomjernu geografsku rasprostranjenost poduzetničkih potpornih institucija koja bitno utječu na dostupnost informacija.

- Prepoznajući taj izazov pokrenuli smo pilot projekt BOND (Business Organisations Network Development) kojem je cilj umrežiti različite poduzetničke potporne institucije iz svih krajeva Hrvatske, ujednačiti i standardizirati kvalitetu njihovih usluga kako bi svim poduzetnicima bile dostupne na jednak način, bez obzira na njihovo sjedište poslovanja. Otvorili smo ispostavu u Čakovcu i sada u Antunovcu, a s tim procesom nastavljamo kako bismo i poduzetnicima izvan Zagreba omogućili jednostavniji i brži pristup informacijama o našim uslugama. To je i dio naših predviđenih aktivnosti u sklopu pilot-usluge Decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a u okviru Mreže poduzetničkih potpornih institucija - rekao je Turalija.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić pohvalio je otvaranje prve ispostave HAMAG-BICRO na području Osječko-baranjske županije. - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije godinama uspješno radi na području naše županije, pa su preko njenih programa već ostvareni veliki iznosi prema našim poduzetnicima i obrtnicima. Ukupna vrijednost odobrenih investicija koje prati HAMAG-BICRO na našem području iznosi 322,1 milijun kuna, a tim projektima osigurat će se oko 650 novih radnih mjesta. Uspješna suradnja nastavit će se i u narednom razdoblju kada očekujemo još više posla, što uostalom potvrđuje i podatak da se ubrzano pune poslovni prostori Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac. Sve je više poduzetnika koji žele i hoće uspjeti u vlastitom businessu, a što će HAMAG-BICRO svakako pomoći - rekao je župan.

Djelatnici ispostave HAMAG-BICRO u Antunovcu pružat će poduzetnicima informacije o uslugama Agencije, organizirati i provoditi informativne radionice za lokalne poduzetnike te održavati individualne sastanke s njima. Isto tako, educirat će zaposlenike lokalnih poduzetničkih potpornih institucija koje su učlanjene u mrežu BOND o uslugama i programima HAMAG-BICRO-a o bespovratnim potporama, zajmovima, jamstvima, dostupnim izvorima financiranja za inovativna i tehnološki usmjerena poduzeća, kao i uslugama povezanim s međunarodnom suradnjom.

Top