Petak, 07 prosinca 2018

Valpovo obilježava Dan Grada

Povodom proslave Dana grada Valpova danas, 7. prosinca 2018. godine, u Centru kulture „Matija Petar Katančić“ održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova na kojoj je, uz mnoge gradonačelnike, načelnike i druge uzvanike, u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i župana Ivana Anušića nazočio zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator. Uoči sjednice na središnjem groblju u Valpovu položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen poginulim braniteljima Domovinskog rata.

Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo uvodno je govorio o radu gradske uprave te zahvalio građanima na potpori. Naglasio je kako se rezultati rada u prvoj godini mandata najbolje vide u podacima da je 64,7 milijuna kuna vrijednost projekata koji su u provedbi, vrijednost prijavljenih projekata za koje se čeka rezultate natječaja iznosi 23,4 milijuna kuna, a vrijednost pripremljenih projekata za naredne natječaje je 113,7 milijuna kuna, odnosno ukupno 201 milijuna kuna. Ti projekti se velikim dijelom financiraju iz sredstava resornih ministarstva i fondova EU , a osim njih Grad Valpovo provodi i niz vlastitih projekata poput rekonstrukcija nogostupa i otresnica, mreže javne rasvjete, uređenja cesta i ulica, vatrogasnih domova, zgrada nogometnih klubova, rekonstrukcije stare vijećnice…

- Zahvaljujući dobrom, odgovornom i kontinuiranom radu prethodnih gradskih uprava danas smo došli u situaciju da gradonačelnik može izraziti zadovoljstvo prethodno urađenim, ali i gledajući razvojnu strategiju koju sada ima Grad Valpovo. Pri tomu naglašavam važnost pripreme nove razvojne strategije za 2020.-2030. godinu, što već radi i Osječko-baranjska županija. Pozivam zato nazočne gradonačelnike da pristupe izradi strategija kako bi sinergijski učinak gradova, općina, Županije i Vlade bio što bolji i na opće zadovoljstvo. Grad Valpovo krase prave i prepoznatljive vrijednosti od kojih ne treba odstupiti, a drago mi je što ih se prepoznaje u Gradu te da je poseban naglasak na ljudima, osobito mladima - rekao je zamjenik župana Petar Lagator te svim nazočnima i građanima Valpova čestitao Dan Grada.

Top