Print this page
Utorak, 04 prosinca 2018

Kružni tok umjesto opasnog „ipsilona“ u Čepinu

Raskrižje županijskih cesta iz smjerova Osijeka, Našica i Đakova u centru Čepina, tzv. čepinski ipsilon, poznat i kao najprometnije, najnepreglednije i sigurnosno najugroženije raskrižje cesta u ovoj Općini, od sada postoji samo na slikama. Danas, 4. prosinca 2018. godine, uz simboličnu svečanost označeno je puštanje u promet novoizgrađenog kružnog toka. Na taj način znatno je olakšan promet te povećana sigurnost svih sudionika u prometu, i vozila i pješaka. Investicija je koštala je 3.608.856,39 kuna, a radove je izvela tvrtka Osijek-koteks d.d.. Osim kružnog toka, uređene su prilazne ceste, javne površine i nova parkirališta, s time da promet nikada nije u cijelosti obustavljen nego samo usporen i ograničenog protoka za vrijeme radova.

- Iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2018. godinu, a preko Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske ostvarili smo sufinanciranje u iznosu od 2.400.000,00 kuna, a preostalih 1,2 milijuna kuna osigurala je Osječko-baranjska županije preko Uprave za ceste OBŽ. Ovaj zajednički projekt izuzetno je vrijedan i bitan za sve mještane Općine Čepin, ali i sve sudionike u prometu koji prolaze ovim prometnicama - rekao je tom prigodom župan Ivan Anušić.

Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac dodaje kako je projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju raskrižja izradila tvrtka Rencon d.o.o. iz Osijeka, a sredstva je osigurala Općina. Tehnički pregled je uspješno obavljen 29. studenoga te nema prepreka za izdavanje uporabne dozvole.