Petak, 02 studenoga 2018

Potpisani ugovori za rekonstrukciju sustava odvodnje u Đakovu

U Đakovu su danas (2. studenog) potpisani ugovori za izgradnju sustava odvodnje s vodoopskrbom za Aglomeraciju Đakovo koja obuhvaća Grad Đakovo te naselja Budrovce, Piškorevce, Kuševac, Ivanovce Đakovačke, Selce Đakovačke i Satnicu Đakovačku. Ugovore su potpisali direktor Đakovačkog vodovoda Ivan Kočiš i direktor tvrtke Sokol d.o.o. Goran Elez, a potpisivanju su nazočili zamjenik župana Goran Ivanović, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Potpisani ugovori u vrijednosti 103.322.171 kuna dio su projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đakovo“, a obuhvaćaju više segmenata: izgradnju nove kanalizacijske mreže, rekonstrukciju gravitacijske kanalizacijske mreže, izgradnju tlačne kanalizacijske mreže i izgradnju crpne stanice.

Zamjenik župana Goran Ivanović čestitao je gradu Đakovu na ovom projektu i istaknuo važnost ovakvih projekata za Slavoniju, Baranju i Srijem.

– Trebamo intenzivirati aktivnosti oko svih projekata koji će povećati standard življenja na našim prostorima, a upravo ovaj projekt aglomeracije je jedan od njih – poručio je dožupan Ivanović. Istaknuo je i značajnu ulogu župana Ivana Anušića kazavši kako je župan kao član upravnog vijeća Hrvatskih voda itekako zainteresiran za realizaciju svih projekata aglomeracija na području naše županije.

Ministar Ćorić rekao je kako očekuje da će ovaj projekt definitivno značiti iskorak u kvaliteti života za građane i građanke koji žive na području aglomeracije.

Zoran Đuroković napomenuo je da će se ovim projektom 4300 stanovnika priključiti na sustave odvodnje.

– Riječ je o 62 kilometra rekonstrukcije i gradnje novih kanalizacijskih kolektora, 8 kilometara rekonstrukcije vodoopskrbne mreže i gradnja 26 crpnih stanica. Na području Đakova predstoje uistinu veliki građevinski radovi koji bi u pravilu trebali trajati oko dvije godine - zaključio je Đuroković.

Top
Ova internetska stranica upotrebljava kolačiće. Prihvaćanje kolačića omogućuje optimalno pregledavanje sadržaja.   U redu