Srijeda, 09 Lipnja 2021

„Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Osječko-baranjska županija treću godinu zaredom uključila se u humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti. Tako su prošlog tjedna u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske svi do tada prikupljeni plastični čepovi predani tvrtki Drava International Osijek. Ovog puta prikupljeno 2.400 kg čepova, a akcije prikupljanja se nastavljaju.

U projektu "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" sudjeluju Osječko-baranjska županija, zdravstvene ustanove kojima je osnivač, Društvo naša djeca, koji rade u sklopu Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka, kao i nekoliko škola i dječjih vrtića s područja grada Osijeka i Županije, Policijska uprava osječko-baranjska, Sindikat Policije Hrvatske Glavna podružnica Policijske uprave osječko-baranjske i Regionalni klub IPA Osijek.

Osječko-baranjska županija time doprinosi značaju ove inicijative te pomaže oboljelima od teških malignih bolesti. Projekt je istovremeno usmjeren k poticanju ekološke osviještenosti građana jer znamo koliko je važno prikupljanje svakog oblika plastike, pogotovo čepova za koje nema organiziranog zbrinjavanja poput plastičnih boca. Kutije za prikupljanje čepova postavili smo u prostorije svih upravnih odjela, ali i ustanova kojima je Županija osnivač, a sva prikupljena sredstva donirat ćemo udruzi za nabavu skupih lijekova.

Zahvaljujući građanima, djelatnicima Osječko-baranjske županije, djelatnicima zdravstvenih ustanova kojima je Županija osnivač, školama i vrtićima kao i svim partnerima u projektu, od travnja 2019. godine kada se Osječko-baranjska županija uključila u projekt prikupljeno je 7.720 kg čepova.

Pozivamo sve građane dobrog i plemenitog srca da sakupljaju čepove te iste donesu u zgradu Osječko-baranjske županije u Županijskoj ulici 4 u Osijeku, gdje je osiguran prostor za prikupljane čepova.

Top