Petak, 28 Svibnja 2021

Predstavnici domaćih turističkih agencija u posjetu Osječko-baranjskoj županiji

U cilju rasta organiziranih turističkih dolazaka u Slavoniju, jačanja lokalnog gospodarstva i osnaživanja Slavonije na turističkoj slici Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica u suradnji s klasterom Slavonija organizirala je studijsko putovanje za domaće agencije koje u svojoj ponudi već nude Slavoniju, kao i za one koje ju do sada nisu imali. U sklopu putovanja organizirana je i radionica namijenjena povezivanju sudionika putovanja s lokalnim turističkim agencijama s područja pet slavonskih županija koje se dominantno bave plasiranjem lokalne turističke ponude, a radionici je nazočio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

- Osječko-baranjska županija u posljednje četiri godine ulaže velike napore u razvoj turizma na našem području, a jedan od koraka u tom smjeru svakako je upoznavanje turističkih agencija sa svim eno i gastro sadržajima koje nudimo. Nadam se da će oni s ovog studijskog putovanja otići puni lijepih uspomena koje će biti najbolja pozivnica svim budućim turistima za dolazak u Baranju i Osječko-baranjsku županiju. Veseli nas činjenica da i brojke pokazuju trend porasta broja noćenja i dolazaka, a iako je pandemija koronavirusa poremetila planove u turizmu, mi nastavljamo sa snažnim ulaganjima u sadržaje, ponudu i turističku infrastrukturu zahvaljujući kojima ćemo se pozicionirati kao lider kontinentalnog turizma u Hrvatskoj – kazao je župan Anušić i dodao da je pandemija koronavirusa prilika za dodatno osnaživanje turističkih potencijala.

- Pandemija koronavirusa pokazala nam je da se ljudi sve viče odmiču od masovnog turizma i da turizam više nisu samo sunce i more. Turisti su danas željni mira, prirode i svojevrsne odvojenosti što je naša velika prednost koje smo svjesni pa sve više ulažemo upravo u takve sadržaje na području naše županije. To ćemo nastaviti činiti i u budućnosti različitim programima i mjerama kojima ćemo podupirati stvaranje infrastrukturnih sadržaja i poljoprivrednih gospodarstava koja će nuditi ono najbolje što imamo – domaću hranu i izvrsna vina – zaključio je župan.

Top