Srijeda, 11 studenoga 2020

Obilježen Dan grada Belog Manastira

Uz znatno manji prigodni program, 11. studenoga 2020. godine, u Belom Manastiru je obilježen Blagdan svetog Martina i Dan grada Belog Manastira. Održana je tako svečana sjednica Gradskog vijeća, a izaslanstva Grada te braniteljskih i drugih udruga položili su vijence i upalili svijeće pred središnjim križem na belomanastirskom groblju, dok je ispred župne crkve svetoga Martina slavljena sveta misa nakon koje je blagoslovljeno mlado vino.

- Osobito sam ponosan na dva velika projekta koji su ostvareni zahvaljujući odličnoj suradnji s hrvatskom Vladom koja je rezultirala izgradnjom moderne obilaznice, a inicijativom Vlade RH i župana Ivana Anušića krenula je izgradnja Koridora V c koji će u budućnosti biti gospodarski pokretač Poslovne zone i grada Belog Manastira. Od gradskih projekata istaknuo bih novi gradski bazen vrijedan 17 milijuna kuna te PEER centar u Šećerani vrijedan 32 milijuna kuna koji je useljen i kreće u provedbu sa svrhom poduzetničkog, društvenog i ekonomskog razvoja. U sljedećoj godini Beli Manastir očekuje završetak komunalnih projekata novi gradski stadion i nova skladišta u poslovnoj zoni. Okrećemo se poduzetništvu i u budućnosti socijalnom poduzetništvu, a razmišljamo da grad krene u smjeru Veleučilišta, učenički domovi te boljeg obrazovanja, više mladih ljudi te demografsko i socijalno zadržavanje mladih obitelji - rekao je gradonačelnik Tomislav Rob na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Belog Manastira.

Čestitku povodom Dana Grada svim vijećnicima, čelnicima gradske uprave te građanima Belog Manastira uputio je predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin koji je nazočio ovoj proslavi.

Na svečanoj sjednici gradonačelnik Tomislav Rob uručio je najviša gradska priznanja. Za izuzetan doprinos u gospodarstvu Zlatna plaketa "Sveti Martin" dodijeljena je Tomislavu Petricu, ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, a Povelje Grada dodijeljene su Crkvenom zboru Uzvišenja Svetog Križa iz Branjinog Vrha, Žarku Juraku, Ratku Kovačeviću, Davoru Krušelju i posmrtno Saši Šipeku.

Top