Print this page
Petak, 23 Listopada 2020

Novi poziv Nijemcima za posjet Slavoniji, Baranji i Srijemu

U organizaciji Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije danas, 23. listopada 2020. godine, na početnoj konferenciji predstavljen je projekt snimanja reportaže s njemačkom produkcijskom kućom Blue Planet TV pod nazivom „Moja Slavonija, Baranja i Srijem“, namijenjena za prikazivanje na njemačkom govornom području.

- Reportaža će se prikazivati na minimalno šest televizijskih postaja diljem zapadnoeuropskog tržišta od siječnja 2021. godine. Ovo je reklamno efektivan i uspješan format reportaže za svjetske destinacije koji godinama mami zaljubljenike u putovanja na nove, neistražene destinacije. Radi se o reportaži gdje poznata osoba iz Njemačke, u ovom slučaju Oliver Hörner, vodi gledatelje kroz Slavoniju, Baranju i Srijem kao izuzetno zanimljivu destinaciju kontinentalne Hrvatske. Reportaža će se prikazati i promovirati putem mnogobrojnih kanala postižući višemilijunsku gledanost - rekla je pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth.

Projekt se ostvaruje u suradnji Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ i partnera projekta, a to su Turistička zajednica Grada Osijeka, Turistička zajednica Baranje, Turistička zajednica Općine Bilje, Park prirode Kopački rit, Grad Đakovo, Turistička zajednica Grada Đakovo, Grad Donji Miholjac, Turistička zajednica Grada Donjeg Miholjca, Općina Erdut, Bizovačke toplice, Grad Ilok, Općina Babina Greda, Općina Cerna i tvrtka Pointers.

Cilj projekta je prikaz Slavonije, Baranje i Srijema kao interesantne turističke destinacije za zapadno tržište kako bi se nakon korona krize već kroz 2021. godinu postigao bolji rezultat u turističkom sektoru te potakli dolasci turista iz Njemačke, Austrije i Švicarske.

U proteklih tjedan dana u Slavoniji i Baranji boravila je njemačka filmska ekipa koja je snimala promidžbeni film o ovom području. Članovi te ekipe uvjereni su kako će se filmom o Slavoniji, Baranji i Srijemu postići veliki uspjeh jer su se iznenadili primjerice malim obiteljskim hotelima, gospodarstvima, gastronomijom, ali prije svega gostoljubivošću ljudi na ovom području.

- Zabilježen je život pun tradicije ovoga kraja, Kopački rit, vinogradi, đakovačka ergela i mnogi drugi zanimljivi predjeli koji mogu biti pozivnica njemačkim turistima. Film će trajati 45 minuta i bit će prikazan 30 puta na tržištu Njemačke. Ukupna vrijednost projekta je oko 30.000 eura, a vrijednost puštanja na tv postajama je više od 360.000 eura. Projektom će se osigurati prisutnost našeg kraja na njemačkom tržištu, kakva se nikada do sada nije dogodila te očekujem da će potaknuti građane na dolazak u ovaj dio Hrvatske - rekao je vlasnik produkcijske kuće Pointers travel Krunoslav Weinpert.