Petak, 11 rujna 2020

Otvoren 14. Miholjački sajam

Na prostoru Gradske tržnice u Donjem Miholjcu danas (11. rujna 2020. godine) otvoren je 14. Miholjački sajam - Sajam poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizam, na komu ove godine sudjeluje 40-ak izlagača. Sajam je otvorio predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, koji je naglasio važnost održavanja tradicije u organiziranju sajmova, te kako se time ujedno pokazuje žilavost i otpornost poduzetnika na aktualnu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa.

Poduzetnicima je poručio da Osječko-baranjska županija nastoji pomoći poduzetnicima u ublažavanju posljedica pandemije bolesti COVID-19, pa je između ostalih mjera i aktivnosti od 20. kolovoza za tu namjenu otvoren javni poziv za dodjelu potpora za mikro poduzetnike, odnosno poduzetnike s devet i manje zaposlenih. Poziv je još uvijek otvoren, a na raspolaganju je ukupno pet milijuna kuna.

Glavni organizator 14. Miholjačkog sajma je Miholjački poduzetnički centar - Lokalna razvojna agencija d.o.o., a Osječko-baranjska županija jedan je od pokrovitelja.

Kako ističe gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić ova sajamska manifestacija redovito okuplja proizvođače i pružatelje usluga od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnika, malih, srednjih i velikih poduzetnika, zadruga, udruga, a i ove godine je izložbeno-prodajnog karaktera. Inače, prošle godine na Sajmu je sudjelovalo 70 izlagača, a ove godine taj broj je smanjen zbog epidemioloških mjera.

Top