Četvrtak, 07 studenoga 2019

Počast stradalima u raketiranju Bizovca 1991. godine

Paljenjem svijeća, molitvom i polaganjem vijenaca kod Spomen-križa na groblju u Bizovcu danas, 7. studenoga 2019. godine, odana je počast poginulima u raketiranju koje su izveli piloti zrakoplova tzv. JNA 1991. godine, i za koje nitko nije odgovarao iako je smrtno stradalo osam osoba, među kojima i 11-godišnji dječak Dragan Cvetković. Počast stradalima odali su članovi njihovih obitelji, predstavnici Općine Bizovac, MUP-a i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a u ime Osječko-baranjske županije zamjenik župana Goran Ivanović.

- Ljudi koji se bave istraživanjem zločina koji su počinjeni za vrijeme Domovinskog rata svakako bi trebali istražiti ovaj zločin i one koji su krivi privesti licu pravde, te barem na taj način pružiti satisfakciju ljudima koji su taj dan ostali bez svojih najmilijih. Ovaj zločin pokazuju koliko su rat i sloboda koju smo izvojevali bili skupo plaćeni - rekao je tom prigodom zamjenik župana Goran Ivanović.

Na taj najtragičniji dan u povijesti Bizovca poginuli su Josip Marinić, Josip Jurenac, Darko Kovačević, Slavko Vidaković, Tomislav Kranjčević, Derviš Grabus, Reza Vuković i Dragan Cvetković, a teško su ranjene 23 osobe koje su se zatekle u centru naselja, kod kolodvora i Hotela Termia u vrijeme raketiranja.

 

Top