naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 20. kolovoza 2018.

Međuregionalna i međunarodna suradnja

U ostvarivanju svojih nadležnosti svaka sredina, pa tako i Osječko-baranjska županija uspostavlja niz kontakata i odnosa suradnje povremene ili trajnije naravi sa srodnim ili drugim organizacijama ili institucijama unutar i izvan zemlje.

Namjera nam je na ovim stranicama pratiti odnose trajnije naravi koji obuhvaćaju pristupanja Županije određenim domaćim i međunarodnim udruženjima odnosno uspostavljanje bilateralne ili multilateralne suradnje temeljem zaključenih sporazuma ili sličnih dokumenata.

Na ovim stranicama moći ćete pronaći podatke o članstvima Županije u određenim asocijacijama i uspostavljenoj suradnji i to dokumente na kojima ti odnosi počivaju (sporazume, statute i druge akte) te druge podatke od značenja za određeni vid suradnje. Ove stranice ne zamjenjuju službene stranice ovih asocijacija, nego pružaju samo podatke o sudjelovanju Županije u njihovim aktivnostima. Ukoliko postoje web stranice organizacija na koje se suradnja ili članstvo odnosi, naznačena je i njihova adresa.

U ovom trenutku Osječko-baranjska županija član je:

odnosno ima uspostavljene odnose suradnje sa

Koristeći mogućnosti financiranja projekata iz sredstava Europske unije i drugih međunarodnih izvora, Osječko-baranjska županija sudjeluje u oblikovanju, prijavljivanju odnosno izvođenju niza projekata kandidiranih za međunarodno financiranje s različitim statusima (nositelj, su-nositelj, partner, pridruženi partner i dr.). U tom okviru uspostavlja odnose suradnje vezane uz:

Ocjenjujući da je nužno osigurati kvalitetne pretpostavke zastupanja razvojnih interesa Županije i Slavonije i Baranje u cjelini pri institucijama Europske unije koje raspolažu odgovarajućim sredstvima za financiranje razvojnih programa, Županija je sudjelovala u uspostavljanju funkcije Predstavništva u Bruxellesu kao izdvojenog dijela Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje d.o.o. za međunarodnu i regionalnu suradnju Osijek.

 

 

 

 

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum