naslovna | mapa weba | kontakt | english
Osijek, 19. kolovoza 2018.

Stipendije i potpore

Polazeći od spoznaje da je neobično važno svakom pojedincu osigurati stalni i široki pristup mnoštvu različitih oblika znanja kako bi se tijekom života prilagođavao potrebama tržišta rada, ali i svojim osobnim potrebama, Osječko-baranjska županija pristupa obrazovanju i izobrazbi kao jednom od najefikasnijih sredstava kojima se može na kraći rok ublažiti problem nezaposlenosti, a dugoročno ga svesti u prihvatljive okvire.

Svaki građanin bio on mlad ili odrastao, pripadao ovoj ili onoj socijalnoj kategoriji, ovoj ili onoj profesiji, sučelit će se tijekom života s prilagođavanjem novim uvjetima pronalaženja posla i promjenama u prirodi posla.

Svjesna tih potreba Županija se 2002. godine opredijelila za ulaganje u znanje te je započela dodjeljivati učeničke i studentske stipendije te potpore za, u početku permanentnu edukaciju, a od 2004. godine za poslijediplomski studij. Od 2007. godine posebne stipendije dodjeljuju se i učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Stipendije i potpore učenicima i studentima dodjeljuju se temeljem Odluke o stipendiranju darovitih učenika i studenata ("Županijski glasnik" broj 2/09.) putem javnog natječaja koji se objavljuje i na Oglasniku ovih web stranica.

Potpore za poslijediplomski studij dodjeljuju se temeljem Odluke o dodjeljivanju potpora za poslijediplomski studij ("Županijski glasnik" broj 2/09.) kojima su uređeni uvjeti, kriteriji, postupak i druga pitanja u svezi s dodjelom potpora. Potpore se dodjeljuju putem javnog natječaja koji se objavljuje i na Oglasniku ovih web stranica.

Stipendije za deficitarna zanimanja dodjeljuju se temeljem Odluke o stipendiranju učenika i studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja ("Županijski glasnik" broj 2/09.). Deficitarna zanimanja utvrđuju se posebnim rješenjem župana o utvrđivanju lista deficitarnih zanimanja za tekuću školsku odnosno akademsku godinu.

 

 

kontakt | mapa weba | english | naslovna | impressum