Stipendije, potpore za poslijediplomski studij i studentski krediti

Polazeći od spoznaje da je neobično važno svakom pojedincu osigurati stalni i široki pristup mnoštvu različitih oblika znanja kako bi se tijekom života prilagođavao potrebama tržišta rada, ali i svojim osobnim potrebama, Osječko-baranjska županija pristupa obrazovanju i izobrazbi kao jednom od najefikasnijih sredstava kojima se može na kraći rok ublažiti problem nezaposlenosti, a dugoročno ga svesti u prihvatljive okvire. Svaki građanin bio on mlad ili odrastao, pripadao ovoj ili onoj socijalnoj kategoriji, ovoj ili onoj profesiji, sučelit će se tijekom života s prilagođavanjem novim uvjetima pronalaženja posla i promjenama u prirodi posla.

Svjesna tih potreba Županija se 2002. godine opredijelila za ulaganje u znanje te je započela dodjeljivati učeničke i studentske stipendije te potpore za, u početku permanentnu edukaciju, a od 2004. godine za poslijediplomski studij, a od 2010. godine sufinanciranje kamate na studentske kredite Zagrebačke banke d.d. u visini od 2%.

Dosadašnje iskustvo u provedbi ovih potpora pokazalo je da je velika zainteresiranost i učenika i studenata za ovaj oblik potpora iz više razloga: u financijskom smislu za njih je to mogućnost kvalitetnijeg obrazovanja, na društvenom planu je to priznanje za postignute rezultate i ulazak u krug najboljih i, kao treće, osobito je to snažan motiv za postizanje još boljih rezultata u učenju.

 

Kontakt osoba:

Nikolina Vranješ, mag. iur. 
Viša stručna suradnica za školstvo
Tel: (031) 221-617
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

Top