Novim znanjima do zaposlenja

18 veljače 2019

Uručenjem uvjerenja o uspješno završenom programu usavršavanja za ECDL računalnog operatera te u e-radnu knjižicu upisane nove kvalifikacije, 15 nezaposlenih osoba s popisa Regionalnog ureda Osijek Hrvatskog zavoda za zapošljavanje steklo je veće šanse za konačno dobivanje posla. Edukaciju je proveo Zavod za informatiku Osijek, za što je Osječko-baranjska županija izdvojila 37.500,00 kuna, a polaznici su tijekom 120 sati stekli znanja o osnovama računala i komunikacija, obradi teksta, proračunskim tablicama, prezentacijama, korištenju baza podataka te online suradnji.

Uvjerenja je polaznicima danas, 18. veljače 2019. godine, uručio zamjenik župana Goran Ivanović. - Županija permanentno provodi ovakve edukacije, 60 posto osoba koje ih završe nađu posao, a znamo koliko je to važno jer su namijenjene upravo osobama koje su dugo na evidenciji Zavoda - rekao je zamjenik župana te dodao: - Stanje nezaposlenosti u Osječko-baranjskoj županiji se popravlja, pa smo s više od 32.000 nezaposlenih 2014. godine došli na 18.000. Na žalost, stopa nezaposlenosti još uvijek je visokih 18 posto, s time da istovremeno imamo puno nezaposlenih i nedostatak određenih profila. Ovakvim edukacijama Županija utječe upravo na ovakva pitanja, no mora se mijenjati i način obrazovanja.

Osim ECDL edukacije, Osječko-baranjska županija je u 2018. godini financirala provođenje osposobljavanja Računovodstvo za mala poduzeća za 12 polaznika/ca i provođenje osposobljavanje za njegovateljice za 15 polaznika/ca, a tijeku je osposobljavanje za poslove voditelja EU projekata/izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova i programa za 10 polaznika/ca. Polaznicima se po prvi puta financirao i prijevoz.

U Proračunu Osječko-baranjske županije za 2019. godinu za poticanje zapošljavanja osigurano je novih 300.000,00 kuna. Inače, od 2004. do 2018. godine Županija je putem Upravnog odjela za gospodarstvo financirala projekte poticanja zapošljavanja za 960 osoba u vrijednosti 3,23 milijuna kuna.

Top
Ova internetska stranica upotrebljava kolačiće. Prihvaćanje kolačića omogućuje optimalno pregledavanje sadržaja.   U redu