WineOS 2019. uz nov sjaj, program, ponudu i u Muzeju

11 siječnja 2019

Peto izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS otvoreno je danas, 11. siječnja 2019. godine, u Muzeju okusa u Osijeku. Najveći vinski festival istoka Hrvatske počeo je tako na novoj lokaciji i u novom terminu, uoči blagdana Svetog Vinka, čime se snažnije promovira turistički i poduzetnički potencijal ove manifestacije. U nazočnosti organizatora, izlagača i gostiju, WineOS su otvorili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, predsjednik Udruge Dekanter Boris Ocić i enolog Marijan Knežević.

- Ovogodišnji WineOS stoji uz bok najvećih vinskih priredbi koje se organiziraju diljem Hrvatske. On je dobra promocija grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, naša četiri vinogorja i svih nazočnih vinara iz Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Srbije i BIH, a ujedno je prigoda da usporedimo vina. Zahvaljujem organizatorima na festivalu i načinu kako ga vode. Županija i župan Ivan Anušić jasno su se odredili prema razvoju kontinentalnog turizma, pa tako i promociji vina i gastronomije te stojimo uz ovakav projekt i materijalno ga pomažemo. Zaista možemo biti zadovoljni viđenim, tim spojem izlagača, posjetitelja i ljubitelja vina, a time i potencijalnih turista - rekao je zamjenik župana Ivanović.

Brojni ljubitelji vina ovog vikenda tako imaju priliku u Osijeku uživati u vinima najboljih vinarija iz Slavonije i Podunavlja, kao i drugih regija Hrvatske, južne Mađarske, Vojvodine, Bosne i Hercegovine te Makedonije. Na WineOS-u sudjeluje više od 50 izlagača, a ujedno se održava deset vrhunskih vinskih radionica koje je osmislio Željko Garmaz, a za koje je vladao velik interes, posebice gostiju izvan Osijeka.

Glavni organizator WineOS-a je udruga Dekanter, a suorganizatori su Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica OBŽ, udruga Graševina Croatica te Vinoteka Vinita.

Kako ističe predsjednik Udruge Dekanter Boris Ocić, povodom održavanja WineOS-a 2019. popunjen je velik broj smještajnih kapaciteta u Osijeku, što je dodatna potvrda uspješnosti festivala. Inače, u protekle četiri godine na WineOS-u je bilo ukupno 250 izlagačkih mjesta na kojima je izlagalo oko 350 izlagača, a događanja je vidjelo više od 7.000 posjetitelja i uzvanika.

Top