Petak, 10 svibnja 2019

Đakovo Expo - 11. sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo i Lipik 10. svibnja 2019. godine otvoren je dvodnevni 11. Sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva Đakovo Expo. Na 5.000 četvornih metara sajamskog prostora izlagalo je 80 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, udruga, škola. Na zadovoljstvo posjetitelja izloženi su i ponuđeni proizvodi kulinara, pčelara, šeširdžija, stolara, keramičara, cvjećara, proizvođača pekmeza, aronije, drvenih igračaka, rukotvorina, proizvoda od drveta i šibe i drugi. Organizatori Sajma su Grad Đakovo i Poduzetnički centar Đakovo.

Na otvaranju Sajma nazočili su gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator, potpredsjednik županijske Obrtničke komore Danijel Pintarić, a Sajam je otvorio izaslanik Predsjednika Vlade RH i pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek.

U okviru sajma Đakovo Expo održan je i 2. Bambino kup - revijalna izložba teladi u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Saveza udruga hrvatskih uzgajivača holsteina i Središnjeg saveza uzgajivača simentalskih goveda, kao i stručna predavanja o IAKS mjerama, prezentacija proizvoda HAMAG BICRO-a uz poseban osvrt na kredite za ruralni razvoj te predavanje “Program stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za 2018. - 2020.”.

U subotu se sajamski program nastavio predstavljanjem rada učeničkih zadruga, programom “Pokaži vještinu” - radionicama za djecu, učeničkom frizersko-modnom revijom uz sudjelovanje Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo, Osnovne škole Matije Gupca Piškorevci te vrtića, a potom i Festivalom čokolade.

Top