Srijeda, 13 veljače 2019

Obilježen Dan Općine Podgorač

Povodom Dana Općine danas, 13. veljače 2019. godine, u dvorani mjesnog DVD-a održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač, kojoj je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

U Općini Podgorač, koju čini devet naselja s ukupno 3.000 stanovnika, prošle godine zabilježene su značajne investicije, uglavnom u komunalnu infrastrukturu. Kako je rekao općinski načelnik Goran Đanić na prvom mjestu je projekt vodoopskrbe koji će se za nekoliko mjeseci i završiti. Cijevi s pitkom vodom bit će ispred gotovo svake kuće, preostao je samo završetak sekundarne mreže u naseljima Budimci i Poganovci. Usporedno se radi i odvodnja, pa tako slijede projekti odvodnje i za Stipanovce i Razbojšte.

- Projekt izgradnje Industrijske zone u Podgoraču ide svojim tijekom; izgradili smo elektroenergetski sustav, vodovod i odvodnju, javnu rasvjetu. U tomu najveći nam je partner Osječko-baranjska županija, te u nekim projektima Vlada RH. Između ostalih projekata, u suradnji sa Županijom prošle godine nabavili smo vatrogasno vozilo, zajedno sufinanciramo prijevoz i prehranu učenika. Općina provodi stipendiranje studenata, dodjeljuje uskrsnice i božićnice za sve umirovljenike, lani smo 48 osoba zaposlili na javnim radovima, a vrlo brzo će biti ostvareni programi „Zaželi“ i „Pomoć u zajednici“ gdje je planirano zapošljavanje još 40-ak osoba - rekao je Đanić.

Zamjenik župana Goran Ivanović naglasio je kako bi bez takvih projekata bio znatno teži život u Podgoraču. - Jedinice lokalne samouprave poput Podgorača su dobar primjer da se zajedničkim radom lokalne i regionalne samouprave može participirati i u projektima koji su višemilijunskog značaja, poput vodovoda i odvodnje, i to je dobro. Na nama je da u sinergiji odradimo takve projekte ne da bi nečija politika bila manje ili više uspješna nego da bi ljudi koji su nas izabrali i stavili na određene pozicije bili zadovoljniji jer smo standard življenja podigli na višu razinu - rekao je zamjenik župana.

Top
Ova internetska stranica upotrebljava kolačiće. Prihvaćanje kolačića omogućuje optimalno pregledavanje sadržaja.   U redu