Četvrtak, 27 prosinca 2018

2018. povijesna godina osječke gimnastike

Za Gimnastičko društvo Osijek-Žito, ali i za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, 2018. godina sigurno će biti upamćena kao jedna od najznačajnijih u povijesti gimnastike. Osobito će se pamtiti po početku rada dvorane „Sokol centar“ jer je partnerstvom Grada Osijeka i tvrtke Žito d.o.o. u kolovozu završena dugo očekivana nadogradnja Sokolskog doma i izgradnja najmodernijeg sportskog objekta u regiji na površini od 2.400 m². Riječ je o sportsko-rekreacijskom objektu pod nazivom „Sokol centar“ koji u centru grada na jednoj lokaciji ima pet dvorana za provedbu treninga rekreativne i vrhunske gimnastike te vanjske sportske terene.

Rezimirajući rad u godini na izmaku danas je u prostoru Terra Negra Country Cluba u Čepinu održana godišnja konferencija za medije na kojoj su govorili predsjednik Gimnastičkog društva Osijek-Žito Marko Pipunić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš te trener Vladimir Mađarević i najbolji sportaš Robert Seligman.

- Sjajni rezultati naših gimnastičara, održavanje natjecanja poput Svjetskog kupa te velike investicije kao što je Sokol centar svima nama su na ponos. Svi koji u tomu sudjeluju, od najmlađih sportaša do seniora, njihovi roditelji te ljudi koji to organiziraju, potiču i financiraju, donose veliku dobit za Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Upravo zato i lokalna i regionalna samouprava trebaju pomoći entuzijastima koji su prepoznali gimnastiku kao sport, što mi činimo i radit ćemo i ubuduće - rekao je župan Ivan Anušić te dodao kako sport brendira Hrvate i Hrvatsku u svijetu, posebno ove 2018. godine, međutim najvažnija je uloga sporta u pravilnom odgoju mladih i njihovom izrastanju u kvalitetne osobe.

Kako je danas rečeno, članovi GD Osijek-Žito ove su godine ostvarili i vrhunske sportske rezultate. U disciplini konj s hvataljkama Robert Seligman osvojio je prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Sisku te druga mjesta na Mediteranskim igrama održanim u Španjolskoj i Europskom prvenstvu održanom u Škotskoj. Aurel Benović je u parteru osvojio prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Sisku te zapažene rezultate na Svjetskim kupovima održanim u Dohi i Osijeku.

Posebnu važnost za GD Osijek-Žito ima organizacija 10. izdanja službene etape gimnastičkog Svjetskog kupa, DOBRO World Cup Osijek 2018., koji je u Osijeku okupio rekordan broj posjetitelja, ali i vrhunskih gimnastičara iz cijeloga svijeta. Finalna natjecanja praćena su putem Hrvatske televizije, a širom svijeta snimka natjecanja bila je emitirana u više od 550 milijuna kućanstava, što je ujedno bila i vrhunska promocija Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Inače, GD Osijek-Žito trenutno okuplja više od 1.000 članova svih dobnih skupina razvrstanih u sedam programa treniranja, od rekreacije za bebe do 3 godine starosti, rekreacije za trudnice i rodilje, predškolske i školske rekreacije, programe treniranja za odrasle, rekreacije za zreliju životnu dob do gimnastičke rekreacije za djecu s posebnim potrebama.

Top