Četvrtak, 15 studenoga 2018

Županija pomogla obnavljanje prostorija Klinike za psihijatriju

Klinika za psihijatriju KBC-a  u Osijeku odnedavno je preselila u novouređene prostorije. Derutne barake u kojima su liječnici, bolničko osoblje i pacijenti boravili zamijenili su prostorom bivše Klinike za neurologiju. Obnavljanje novih prostorija sufinancirala je i Osječko-baranjska županija, a ambulante i odjele danas je (15. studenoga) u pratnji ravnatelja KBC-a Željka Zubčića i predstojnika Klinike za psihijatriju Ivana Požgaina obišao župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

 - Ovo je zajednički projekt, projekt KBC-a u Osijeku i ljudi, djelatnika koji rade na Klinici za psihijatriju, pomogla je i Osječko-baranjska županija s 500.000 kuna. Kao što je poznato, psihijatrija je definitivno bila u najderutnijim prostorima u kojima se uopće može zamisliti da funkcionira zdravstvena djelatnost. Bila je u barakama koje su 1987. godine napravljene za radnike koji su tada radili zgradu ginekologije – kazao je župan te dodao da to nije jedino ulaganje osječko-baranjske županije u KBC tijekom posljednjih godinu dana.

U posljednjih dvanaest mjeseci Osječko-baranjska županija uložila je oko 1.250,000,00 kuna od čega pola milijuna kuna u opremanje sale za liječenje boli, oko 200,000,00 kuna za troškove sanacije podova u rodilištu KBC-a te 15,000.00 kuna za uvođenje konferencijsko-konzilijarnog prostora Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju.

- Ukupno je uloženo u prostore za psihijatriju oko 2,5 milijuna kuna. Kao što smo u prethodnim prigodama naglasili, milijun i pol kn smo ostvarili uz suglasnost Ministarstva zdravstva, oko pola milijuna kuna su sredstva KBC-a, kao i isti iznos Županije. Kao što vidite, svi prostori su obnovljeni, kompletno, obnovljene su sve instalacije, tako da će u nekom sljedećem periodu prostori biti apsolutno adekvatni za rad svih djelatnike Klinike za psihijatriju – kazao je Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek.

- Pridružujem se zahvalama koje je rekao naš ravnatelj prema županu i Županiji na pomoći u završetku uređenja naše Klinike. Posljednjih godina su uvjeti rada i života u barakama bili vrlo teški, praktički nemogući i nisu bili dostojni čovjeka. Tako da smo mi svi sretni, i osoblje i pacijenti, i svi se pridružujemo zahvalama i našem KBC-u i Ministarstvu i posebno Županiji – zahvalio se predstojnik Klinike za psihijatriju Ivan Požgain.

Župan Anušić je u pratnji ravnatelja Zubčića obišao i Kliniku za infektivne bolesti te obećao da će se Županija financijski uključiti i u sanaciju njihovih prostora naglašavajući kako, iako nije obveza Županije, nastavljaju s poticanjem aktivnosti koje doprinose boljoj kvaliteti života i liječenja pacijenata s našeg područja.  

 

Top
Ova internetska stranica upotrebljava kolačiće. Prihvaćanje kolačića omogućuje optimalno pregledavanje sadržaja.   U redu