Print this page
Srijeda, 14 studenoga 2018

U Muzeju likovnih umjetnosti otvorena izložba „Volim svoju županiju“

Putujuća izložba koju organizira Hrvatska zajednica županija stigla je danas (14. studenog) i na svoju posljednju postaju, u  Art klub Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku.  

Izložbu pod nazivom Volim svoju županiju otvorio je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović koji je pri tome istaknuo kako je prikazivanje vlastite županije u samo jednoj fotografiji zahtjevan zadatak.

- Hrvatska je prelijepa zemlja, zemlja koja u 23 slike može pokazati svu raskoš. Drago nam je da je kraj ove turneje po županijama upravo u Osječko-baranjskoj županiji. Županije su generator i pokretač svekolikog življenja na ovom prostoru i one kroz ovakve stvari promoviraju i Republiku Hrvatsku i regionalnu samoupravu - zaključio je Ivanović.

Ove godine čast da svojom fotografijom predstavlja Osječko-baranjsku županiju pripala je mladoj Osječanki Jeleni Jurišić. Jelena nažalost nije mogla prisustvovati otvorenju izložbe, stoga se umjesto nje prisutnima obratila njena sestra Marina Jurišić.

- Sjećam se koliko je moja sestra bila sretna kada joj je javljeno da njena fotografija najljepše predstavlja Osječko-baranjsku županiju. Kako kaže, ljepota je u malim stvarima, a ova slika prikazuje prirodnu ljepotu Osijeka. Ovaj projekt je izniman način da svi sudionici pokažu ono najvažnije, koliko je naša zemlja predivna i kako smo okruženi ljepotom koje nismo ni svjesni - istaknula je Jurišić.

Postav izložbe čine 22 fotografije odabrane iz pristiglih radova u foto-natječaju „Volim svoju županiju“, a birane su u dvije kategorije; najbolja fotografija prema izboru žirija i najbolja fotografija prema glasovima publike. Natječaj je završio 20. travnja i u nešto više od mjesec dana prikupljeno je do sada rekordnih 2850 fotografija.

Izložba je u Art klubu Muzeja likovnih umjetnosti otvorena do 21. studenog.