Utorak, 06 studenoga 2018

Udruga "Amadea" nudi obiteljski mir i skrb

Župan Ivan Anušić posjetio je danas, 6. studenoga, Udrugu za psiho-socijalne potrebe „Amadea“ u Đakovu te se upoznao s radom njenih članova i korisnika. Udruga djeluje od 2010. godine na adresi Frankopanska 5c, sada ima oko 35 redovnih članova i podupiratelja, a izvaninstitucionalne psiho-socijalne usluge provode se u okviru programa Dnevnog boravka za starije i osamljene osobe te Sunčane kućice - Sunčica. U projektima Udruge samo prošle godine sudjelovalo je 73 volontera s više od 5.000 odrađenih sati. Najveći dio sredstava za rad Udruga osigurava kroz projekate, a dio je osigurala Osječko-baranjska županija.

- Korisnicima usluga Udruge „Amadea“ potrebna je ljubav i druženje kako bi se osjetili uključenima u društvo i procese koji se dešavaju oko njih. Časne sestre odlično vode udrugu, istovremeno pripremaju projekte kroz fondove i kvalitetno skrbe o korisnicima, koje najviše veseli upravo osjećaj da nisu zaboravljeni. Osječko-baranjska podržava vaš rad, uvijek smo vam na raspolaganju i spremni pomoći savjetom, informacijom i iskustvom u pripremi projekata, a i financijski preko javnih poziva - poručio je župan Anušić.

Sestra Natalija Fadiga, predsjednica Udruge, ističe kako u prostorijama Udruge svakodnevno boravi 20-25 korisnika kojima žele pomoći u prevladavanju osjećaja osamljenosti, ponuditi uvjete i pristup kao u obitelji te organizirati razne aktivnosti kako bi se osjećali lijepo, korisno i prihvaćeno. Program Dnevnog boravka koriste uglavnom osobe starije od 65 godina, ali i mlađe teško narušenog zdravstvenog stanja, dok je program Sunčica namijenjen mališanima od prvog do četvrtoga razreda osnovne škole.

Top
Ova internetska stranica upotrebljava kolačiće. Prihvaćanje kolačića omogućuje optimalno pregledavanje sadržaja.   U redu