Ponedjeljak, 15 listopada 2018

Županija financira ECDL edukaciju za još 15 nezaposlenih osoba

Zamjenik župana Goran Ivanović i ravnatelj Zavoda za informatiku Osijek Dražen Tomić danas (15. listopada 2018. godine) potpisali su Ugovor o ECDL edukaciji, u vrijednosti 37.500,00 kuna. Edukaciju će provoditi Zavod za informatiku za 15 nezaposlenih osoba, a popis polaznika utvrđuje Hrvatski zavod za zapošljavanje.

U edukaciju su uključeni literatura, ECDL indeks i polaganje sedam ispita po programima za stjecanje osnovne ECDL diplome, a novost u ovom Programu je i financiranje troškova prijevoza svih sudionika, za što je sredstva osigurala Osječko-baranjska županija.

- Ono što nas raduje jest da velik dio polaznika nakon edukacije nađe posao, a naša je želja da ljudi pronađu posao u Hrvatskoj, u Osječko-baranjskoj županiji. Upravo zato Osječko-baranjska županija podržava ove programe, a vidjet ćemo postoji li mogućnost da ova sredstva budu još veća te da veći broj polaznika uključimo u ovaj program – rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.

Ivan Ravlić, predstojnik Regionalnog ureda HZZ-a Osijek, istaknuo je zadovoljstvo proaktivnim pristupom Osječko-baranjske županije. – Novina ove godine jest da je Osječko-baranjska županija uspjela osigurati sredstva za plaćanje troškova prijevoza, pa sada možemo ponuditi ovaj program osposobljavanja i osobama koje se nalaze izvan Osijeka - poručio je Ravlić.

Program je verificiran od nadležnog ministarstva, a po završetku se upisuje u e-radnu knjižicu i polazniku se izdaje službeno uvjerenje o završenom programu usavršavanja. - Riječ je o međunarodno priznatoj normi informatičke pismenosti, i u današnje vrijeme izuzetnog razvoja IT sektora ovo je minimum i ono što je potrebno da bi se osobama koje se nalaze u evidenciji Zavoda povećala razina zapošljivosti – rekao je predstojnik ureda HZZ-a.

Dražen Tomić, ravnatelj Zavoda za informatiku Osijek, dodao je: - Kad govorimo o pismenosti u današnje vrijeme, ne govorimo o pismenosti da netko zna čitati i pisati, nego u pravilu o informatičkoj pismenosti. Edukacija se odvija 120 sati kroz 7 modula, a polaznicima dajemo osnovna znanja za korištenje IT tehnologija.

U 2018. godini Županija je, osim ECDL edukacije, financirala provođenje osposobljavanja Računovodstvo za mala poduzeća te za njegovateljice, a tijeku je osposobljavanje za poslove voditelja EU projekata/izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova i programa. Ukupna planirana sredstva u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2018. godinu za poticanje zapošljavanja iznose 300.000,00 kuna.

Top