Petak, 12 listopada 2018

Otvorena Solidarna ekološka tržnica

Osječka je tržnica od jučer bogatija za jednu novu aktivnost. U sklopu prostora tržnice na Gajevom trgu otvorena je nova Solidarna ekološka tržnica.
Riječ je o tržnici koja građanima omogućuje kupovati lokalne ekološke proizvode direktno od proizvođača po veleprodajnim cijenama, bez prekupaca i posrednika.
Nova tržnica bit će otvorena svakog četvrtka od 17 do 19 sati na prostoru ispred ulaza u zatvoreni dio glavne tržnice, a da će biti i posjetitelja pokazalo se jučer kad su brojni Osječani došli u poslijepodnevnim satima kupiti domaću i zdravstveno ispravnu hranu s eko polja Slavonije i Baranje.

Projekt je ovo Udruge Ospera, a želja im je umrežiti i održati lokalne ekološke proizvođače te im stvoriti lokalno tržište u kojem upravo oni zadržavaju većinu profita i ostavljaju ga u lokalnoj zajednici. Pored toga, ekološki način obrade čuva tlo i bioraznolikost za buduće generacije- ističe Juraj Bučević, predstavnik Udruge i dodaje kako im je plan svakoga četvrtka imati degustaciju nekih od proizvoda s tržnice, a u budućnosti proširiti ponudu i uvesti mogućnost dostave na kućni prag te mogućnost naručivanja ekoloških proizvoda po koje će kupci sami doći i pokupiti ih.

Top
Ova internetska stranica upotrebljava kolačiće. Prihvaćanje kolačića omogućuje optimalno pregledavanje sadržaja.   U redu