Petak, 12 listopada 2018

Otvoren novi pogon EcoCorteca u Belom Manastiru

Tvrtka EcoCortec d.o.o., prva hrvatska tvornica ambalaže od bioplastike, danas (12. listopada 2018. godine) u Poslovnoj zoni Beli Manastir, uz postojeći, otvorila još jedan proizvodni pogon. Tvornica koristi inovativnu, novu tehnologiju proizvodnje višeslojnih, biorazgradivih plastičnih folija te folija za zaštitu od korozije po licenci matične tvrtke Cortec corporation USA. Vlasnik tvrtke Boris Mikšić, uz potporu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta sa sredstvima za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, odlučio se na ovu investiciju zbog povećane potražnje za njihovim proizvodima, odnosno kako bi povećanim kapacitetom proizvodnje omogućio kvalitetnu dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD. Naime, EcoCortec djeluje u Belom Manastiru od 2014. godine, a diljem svijeta izvozi gotovo cijeli (95 posto) asortiman biorazgradivih VpCI. Opskrbljuje najveće automobilske proizvođače, kao što su Mercedes, Volvo, Renault, Ford i Toyota, ali i druge važne sustave poput Boscha, IBM-a, General Electrica, Caterpillara, grupe Rolls Royce, ruskih željeznica, Končara, MORH-a, Exxon Mobila, Airbusa i drugih. Početkom ove godine EcoCortec je kao prvi u Europi pokrenuo projekt prikupljanja te recikliranja korištenih materijala.

U novom pogonu zaposlit će se 12-15 radnika, pa će belomanstirski EcoCortec imati ukupno skoro 50 radnika, s time da je plan ukupnog zapošljavanja oko 100 radnika.

U ime Osječko-baranjske županija svečanom otvaranju novog pogona nazočili su zamjenik župana Goran Ivanović i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović.

Top